A csirkemellet vágd apró kockákra, és egy tálban keverd össze a joghurttal, a tandoori fűszerkeverékkel, a reszelt gyömbérrel, a zúzott fokhagymával, a citromlével, sóval és borssal. Hagyd pácolódni legalább 30 percig a hűtőben.
A hosszabb pácolási idő (akár több óra vagy egy éjszaka) még intenzívebb ízeket eredményez.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd süsd meg a pácolt csirkét közepes lángon 8-10 percig, amíg teljesen átsül és enyhén megpirul.
Ügyelj arra, hogy a csirke teljesen átsüljön, de ne száradjon ki. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet a serpenyőbe.
Hagyd a sült csirkét hűlni pár percig, hogy a töltelék ne áztassa el a tésztát.
Ha a csirke túl forró, megolvaszthatja a tésztát, ami megnehezíti a feltekerést.
A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett felületen, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.
A leveles tésztát hidegen könnyebb kezelni. Ha túl meleg, tedd vissza a hűtőbe pár percre.
A szélesebb végükre helyezz egy-egy adag tandoori csirkés tölteléket.
Ne töltsd túl a croissant-okat, mert sütés közben kifolyhat a töltelék.
Óvatosan tekerd fel a háromszögeket croissant formájúra, kezdve a szélesebb végétől.
Ne húzd túl a tésztát, mert elszakadhat. Lazán tekerd fel a croissant-okat.
A felvert tojással kend meg a croissant-ok tetejét, majd szórd meg szezámmaggal.
A tojás szép színt és fényes felületet kölcsönöz a croissant-oknak. A szezámmag helyett használhatsz más magvakat is.
Helyezd a croissant-okat a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd őket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A sütési idő függ a sütőtől. Figyeld a croissant-okat, és vedd ki őket, ha már aranybarnák.
Hagyd a croissant-okat pár percig hűlni, majd tálald őket melegen vagy langyosan.
A meleg croissant-ok a legfinomabbak, de langyosan is élvezhetők.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.