Aprítsd fel a fokhagymát és a gyömbért, karikázd a zöldhagymát. A pak choit vágd hosszában félbe. Készítsd elő a szezámpasztát, gochujangot, és szójaszószt egy kis tálba.
Egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg a darált sertéshúst 5-6 percig, amíg enyhén megpirul. Add hozzá a fokhagymát, gyömbért, egy kanál szójaszószt és egy kis gochujangot, majd süsd további 2 percig.
Közben a csirke alaplevet melegítsd fel egy lábasban. Amikor forró, keverd bele a szezámpasztát, maradék szójaszószt és gochujangot. Keverd simára, amíg a szezámpaszta teljesen feloldódik, és a leves kissé sűrűvé válik.
Tedd a pak choit az alaplébe és főzd 2-3 percig, amíg enyhén megpuhul, de még roppanós marad. Tipp: Ha túl sokáig főzöd, elveszti élénk zöld színét és textúráját.
Főzd meg a ramen tésztát egy külön edényben a csomagolás szerint. Öblítsd le hideg vízzel, majd keverd át kevés szezámolajjal, hogy ne ragadjon össze.
Tedd a ramen tésztát a tálakba, öntsd rá a fűszeres szezámos alaplevet. Helyezd rá a sült darált húst, főtt pak choit, és szórd meg zöldhagymával.
Tálalás előtt díszítsd fél nori lappal, és locsold meg kevés szezámolajjal. Tipp: Ha pikánsabb ízre vágysz, még egy kis gochujangot is keverhetsz a tál tetejére tálaláskor.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.