Tarako tƑkehal ikra töltelĂ©kƱ katsudon, ropogĂłs csirke Ă©s gazdag szĂłjaszĂłsz

Tarako tƑkehal ikra töltelĂ©kƱ katsudon

A Katsudon egy hagyomĂĄnyos japĂĄn Ă©tel, amelyet a ropogĂłsra sĂŒlt csirke, gazdag szĂłjaszĂłsz Ă©s rizs alkot. Az Ă©tel egyedi vĂĄltozata a tƑkehal ikra, vagyis a tarako hozzĂĄadĂĄsa, amely Ășj dimenziĂłval gazdagĂ­tja a klasszikus Ă­zeket. A japĂĄn konyha ezen Ă©telĂ©t gyakran fogyasztjĂĄk kĂŒlönleges alkalmakra, de gyors Ă©s tĂĄplĂĄlĂł Ă©tkezĂ©skĂ©nt is remek vĂĄlasztĂĄs.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g TƑkehal ikra (tarako)
⭕ 2 db Csirkemell
⭕ 100 g Panko zsemlemorzsa
⭕ 2 db Tojás
⭕ 50 g Liszt
⭕ 500 ml NövĂ©nyi olaj (a sĂŒtĂ©shez)
⭕ 1 ek. Sójavaj (sózott)
⭕ 2 ek. Édes szójaszósz
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemelleket vĂĄgd fĂ©lbe, majd finoman klopfold ki Ƒket, hogy egyenletes vastagsĂĄgĂșak legyenek. SĂłzd Ă©s borsozd meg mindkĂ©t oldalĂĄt.

    A klopfolĂĄs segĂ­t abban, hogy a csirke puhĂĄbb legyen, Ă©s gyorsabban ĂĄtsĂŒljön.

    2

    A tƑkehal ikrĂĄt (tarako) egy tĂĄlba tedd, Ă©s keverd össze egy evƑkanĂĄl sĂłzott szĂłjaszĂłsszal Ă©s egy kevĂ©s aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄval.

    A tarako nemcsak finom, hanem gazdag omega-3 zsĂ­rsavakban is, Ă­gy tĂĄplĂĄlĂł kiegĂ©szĂ­tƑje az Ă©telnek.

    3

    A csirkemelleket elƑször lisztbe, majd felvert tojĂĄsba, vĂ©gĂŒl panko zsemlemorzsĂĄba forgasd.

    A panko zsemlemorzsa segĂ­t abban, hogy a csirke kĂ­vĂŒl ropogĂłs legyen, miközben belĂŒl szaftos marad.

    4

    Egy serpenyƑben melegĂ­ts olajat közepes lĂĄngon, Ă©s sĂŒsd meg a panĂ­rozott csirkemelleket mindkĂ©t oldalukon, amĂ­g aranybarnĂĄra sĂŒlnek (kb. 4-5 perc mindkĂ©t oldalon).

    A megfelelƑ olajhƑmĂ©rsĂ©klet kulcsfontossĂĄgĂș – ha tĂșl alacsony, a panĂ­r nem lesz ropogĂłs, ha tĂșl magas, a csirke gyorsan megĂ©ghet.

    5

    MiutĂĄn a csirke megsĂŒlt, vĂĄgd vĂ©kony csĂ­kokra, Ă©s tedd fĂ©lre.

    A csirke szeletelĂ©se elƑtt hagyd pihenni egy pĂĄr percig, hogy megƑrizze a szaftjĂĄt.

    6

    A serpenyƑben, ahol a csirke sĂŒlt, olvaszd fel a szĂłjaszĂłszt Ă©s a sĂłzott szĂłjaszĂłszt, majd tedd hozzĂĄ a fokhagymĂĄt Ă©s a petrezselymet. Keverd össze, Ă©s tedd bele a tƑkehal ikrĂĄt (tarako). FƑzd nĂ©hĂĄny percig.

    A fokhagyma Ă©s a petrezselyem frissĂ­tƑ Ă­zt ad a szĂłsznak, mĂ­g a tarako sĂłs Ă­ze kiemeli az Ă©telt.

    7

    A kész szószt öntsd a csirkecsíkok tetejére, és tålald a ropogós csirkét a tålon.

    A szĂłsz mennyisĂ©ge az Ă©tel Ă­zĂ©t is befolyĂĄsolja, ezĂ©rt Ă©rdemes kĂłstolni Ă©s szĂŒksĂ©g szerint igazĂ­tani.