Tarako tőkehal ikra töltelékű katsudon, ropogós csirke és gazdag szójaszósz

Tarako tőkehal ikra töltelékű katsudon

A Katsudon egy hagyományos japán étel, amelyet a ropogósra sült csirke, gazdag szójaszósz és rizs alkot. Az étel egyedi változata a tőkehal ikra, vagyis a tarako hozzáadása, amely új dimenzióval gazdagítja a klasszikus ízeket. A japán konyha ezen ételét gyakran fogyasztják különleges alkalmakra, de gyors és tápláló étkezésként is remek választás.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tőkehal ikra (tarako)
2 db Csirkemell
100 g Panko zsemlemorzsa
2 db Tojás
50 g Liszt
500 ml Növényi olaj (a sütéshez)
1 ek. Sójavaj (sózott)
2 ek. Édes szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemelleket vágd félbe, majd finoman klopfold ki őket, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. Sózd és borsozd meg mindkét oldalát.

    A klopfolás segít abban, hogy a csirke puhább legyen, és gyorsabban átsüljön.

    2

    A tőkehal ikrát (tarako) egy tálba tedd, és keverd össze egy evőkanál sózott szójaszósszal és egy kevés apróra vágott fokhagymával.

    A tarako nemcsak finom, hanem gazdag omega-3 zsírsavakban is, így tápláló kiegészítője az ételnek.

    3

    A csirkemelleket először lisztbe, majd felvert tojásba, végül panko zsemlemorzsába forgasd.

    A panko zsemlemorzsa segít abban, hogy a csirke kívül ropogós legyen, miközben belül szaftos marad.

    4

    Egy serpenyőben melegíts olajat közepes lángon, és süsd meg a panírozott csirkemelleket mindkét oldalukon, amíg aranybarnára sülnek (kb. 4-5 perc mindkét oldalon).

    A megfelelő olajhőmérséklet kulcsfontosságú – ha túl alacsony, a panír nem lesz ropogós, ha túl magas, a csirke gyorsan megéghet.

    5

    Miután a csirke megsült, vágd vékony csíkokra, és tedd félre.

    A csirke szeletelése előtt hagyd pihenni egy pár percig, hogy megőrizze a szaftját.

    6

    A serpenyőben, ahol a csirke sült, olvaszd fel a szójaszószt és a sózott szójaszószt, majd tedd hozzá a fokhagymát és a petrezselymet. Keverd össze, és tedd bele a tőkehal ikrát (tarako). Főzd néhány percig.

    A fokhagyma és a petrezselyem frissítő ízt ad a szósznak, míg a tarako sós íze kiemeli az ételt.

    7

    A kész szószt öntsd a csirkecsíkok tetejére, és tálald a ropogós csirkét a tálon.

    A szósz mennyisége az étel ízét is befolyásolja, ezért érdemes kóstolni és szükség szerint igazítani.