A leveles tésztát kinyújtjuk, majd egy piteformát kibélelünk vele.
A tészta széleit ne nyújtsd túl vékonyra, hogy a sütés alatt ne essen szét.
A tojásokat és tojássárgáját egy tálban jól felverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet és a fahéjat.
A tojásokat alaposan keverd el, hogy ne maradjanak benne csomók.
A tejet egy lábasban felforraljuk, majd lassan hozzáadjuk a tojásos keverékhez, folyamatos keverés mellett.
A tej ne forrjon túl, mert különben a tojásokat megfőzheti, ami csomósodáshoz vezet.
Az egészet visszaöntjük a lábasba, és folyamatosan kevergetve sűrítjük, amíg krémes állagot nem kapunk.
A krém akkor van kész, amikor a keverék hátrahagyja a kanalat, és már nem folyik le róla.
A krémet a tésztára öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarnára sül.
A sütemény akkor kész, amikor a krém megdermed és a teteje enyhén pirul.
Miután a tészta elkészült, hagyjuk hűlni, majd karamellizált cukorral díszítjük a tetejét.
A karamellizáláshoz egy kis cukrot forrósítsunk egy serpenyőben, és óvatosan öntsük a süteményre, amíg szép aranyszínű nem lesz.
A kész Tarte de Nata-t tálaljuk, és élvezzük a gazdag, krémes ízét.
A sütemény hidegen is finom, de a karamellizált cukor frissessége miatt érdemes frissen tálalni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.