Tarte de nata vaníliával, portugál desszert, krémes vaníliás töltelékkel

Tarte de nata vaníliával

A Tarte de nata vaníliával egy híres portugál desszert, amelyet az édes, krémes vaníliás töltelék és a ropogós tészta jellemez. Eredetileg a portugál kolostorokban készült, ahol a tojásfehérjéket felhasználva készítettek édességeket. Azóta a Tarte de nata a portugál konyha egyik legismertebb desszertjévé vált, és világszerte népszerű.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 csomag Leveles tészta
500 ml Tej
200 ml Tejszín
100 g Cukor
1 csomag Vaníliás cukor
4 db Tojás sárgája
2 ek. Liszt
1 tk. Krumplipüré por (opcionális)
1 db Tészta sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A leveles tésztát nyújtsd ki, és bélelj ki vele egy piteformát. Szúrd meg a tésztát egy villával, hogy ne púposodjon fel sütés közben.

    A tészta alját egy pici sütőpapírral is boríthatod, és egy kis súlyt tehetsz rá, hogy tökéletesen egyenletes legyen.

    2

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és süsd a tésztát 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A sütési idő tészta vastagságától függően változhat. Ügyelj arra, hogy ne égjen meg!

    3

    Közben a vaníliás krémhez a tejet és tejszínt egy lábosban melegítsd össze. Add hozzá a cukrot és vaníliás cukrot, és forrald fel.

    Ne hagyd felügyelet nélkül, mert könnyen kifuthat. A krém ne legyen túl forró, hogy ne főzzön meg a tojásokkal.

    4

    A tojások sárgáját keverd el a liszttel és a krumplipüré porral (ha használod), majd fokozatosan add hozzá a meleg tejet és tejszínt, miközben folyamatosan kevergeted.

    Az a legjobb, ha a tejet és tejszínt lassan, kis adagokban adod hozzá, hogy elkerüld a tojás kicsapódását.

    5

    A keveréket visszaöntsd a lábosba, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be, amíg a krém krémes állagú nem lesz.

    Ügyelj arra, hogy a keverék ne forrjon, mert a tojás összecsomósodhat.

    6

    Amikor elkészült a krém, öntsd rá a kész tésztára. Tedd vissza a sütőbe, és süsd további 10-15 percig, amíg a krém enyhén megpirul a tetején.

    A krém teteje lehet enyhén aranybarna, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

    7

    A kész tarte-t hagyd kihűlni, majd tálald frissen vagy hidegen, ízlés szerint porcukorral meghintve.

    Ha még gazdagabb ízt szeretnél, tálalás előtt egy kevés vanília kivonatot is csepegtethetsz a tetejére.