Tavaszi hagymás Nikujaga, rizságyon tálalva

Tavaszi hagymás Nikujaga

A Nikujaga egy hagyományos japán étel, amely marhahúsból, zöldségekből és szójaszószból készül. Ez a változat tavaszi hagymával és egyéb friss zöldségekkel gazdagítva nemcsak ízletes, hanem könnyen elkészíthető is. Az étel egy tökéletes választás egy tápláló ebédhez vagy vacsorához, és egy jó módja annak, hogy felfedezzük a japán konyha egyszerű, mégis gazdag ízvilágát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Marhahús (sertéshús is lehet)
3 szál Tavaszi hagyma
4 db Burgonya
1 db Répa
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Cukor
2 ek. Mirin (édes rizsbor)
400 ml Húsleves alaplé
2 ek. Olaj
1 ek. Szezámolaj (opcionális)
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst (vagy sertéshúst) vágd vékony szeletekre, majd csíkozd fel.

    Ha marhahúst használsz, ügyelj, hogy vékony szeletekre vágd, így gyorsabban átsül.

    2

    A tavaszi hagymát vágd fel apróra, a burgonyát hámozd meg és szeleteld fel vékony karikákra, a répát pedig hámozd meg és vágd fel vékonyabb szeletekre.

    A tavaszi hagymát érdemes a végén hozzáadni, hogy frissebb ízt adjon a ételnek.

    3

    Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olajat, és add hozzá a marhahúst. Pirítsd meg minden oldalát, amíg szép barna színt kap.

    Ha túl sűrűn teszed bele a húst, nem pirul meg rendesen, ezért érdemes adagokban dolgozni.

    4

    Miután a hús megpirult, add hozzá a felaprított tavaszi hagymát, burgonyát és répát, és pirítsd még egy-két percig.

    A zöldségeket csak rövid ideig pirítsd, hogy megőrizzék frissességüket, de ne legyenek túl puhák.

    5

    Add hozzá a szójaszószt, mirint, cukrot, és a húsleves alaplevet. Keverd jól össze, majd alacsony hőmérsékleten főzd, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a hús átsül (kb. 20-25 perc).

    A mirin édes íze remekül kiegészíti a sósságot a szójaszószból.

    6

    Ha szükséges, pótold a levet, hogy a zöldségek és a hús jól le legyenek fedve a főzéshez.

    Ha túl sok a folyadék, nyitott fedővel főzd tovább, hogy a lé sűrűsödjön.

    7

    A végén ízesítsd a fekete borssal, és ha szeretnéd, adj hozzá egy evőkanál szezámolajat, hogy még gazdagabb ízt kapj.

    A szezámolaj nem kötelező, de egy kis füstös ízt ad az ételnek.

    8

    Tálald az elkészült Tavaszi hagymás Nikujagát rizságyon, és élvezd a gazdag, ínycsiklandó ízeket.

    A Nikujaga jól illik a frissen főtt rizshez, de akár tésztával is fogyasztható.