A recept első lépése, hogy az összes hozzávalót előkészíted. A vegán tejcsokoládét vágd apró darabokra, hogy könnyebben olvadjon, és mérd ki pontosan a habtejszínt, porcukrot és a növényi tejet is.
A pontos kimérés azért fontos, mert ez garantálja a megfelelő állagot és ízt a parfénak.
Egy hőálló tálban vízgőz felett olvaszd meg az aprított vegán tejcsokoládét. Gyakran keverd meg, hogy ne égjen le. Amikor teljesen sima, tedd félre hűlni szobahőmérsékletűre.
Ügyelj arra, hogy a vízgőz ne érjen a tál aljához, különben a csokoládé megéghet. Ha mikróban olvasztod, 30 másodpercenként keverd meg, hogy elkerüld az égést.
Közben egy nagy hideg keverőtálban verd fel a jól lehűtött növényi habtejszínt. Először alacsony, majd közepes fokozaton dolgozz, amíg kemény habot nem kapsz – ez kb. 4-5 perc.
A habtejszínt legalább 30 percre tedd a hűtőbe, mielőtt felvernéd. A hideg tál és a hideg habtejszín segít a kemény hab elérésében. Ha túlverjük a növényi habot, az kicsapódhat, ezért figyeljünk oda!
Ha a hab kemény, add hozzá fokozatosan a porcukrot és a növényi tejet, majd óvatosan keverd bele a már langyosra hűlt olvasztott csokoládét. Használj spatulát vagy alacsony fokozatú habverőt, hogy a habosság ne törjön össze.
A porcukrot szitálva adagold, hogy ne legyen csomós a hab. A csokoládénak langyosnak kell lennie, különben a hab összeeshet.
A kész masszát simítsd egy hosszúkás kenyérformába vagy szilikonformába. A tetejét egyenletesen simítsd el, majd fedd le fóliával. Tipp: béleld sütőpapírral, hogy könnyebb legyen kiborítani.
A sütőpapír használata megkönnyíti a parfé kiborítását a formából. Ha nincs sütőpapírod, vékonyan kend ki a formát növényi olajjal, és szórd meg egy kevés liszttel vagy kakaóporral.
Tedd a formát a fagyasztóba legalább 6 órára. A parfé ez idő alatt szilárdul meg, de legjobb, ha egy éjszakát hagyod fagyasztva.
A hosszabb fagyasztási idő biztosítja, hogy a parfé teljesen megfagyjon, és könnyen szeletelhető legyen.
Tálalás előtt 10-15 perccel vedd ki a parfét a fagyasztóból, hogy könnyebben szeletelhető legyen. Egy forró vízbe mártott késsel szépen lehet szeletelni.
Ha a kés túl hideg, a parfé töredezett lehet szeleteléskor. A forró vízbe mártott kés segít a sima, egyenletes szeletek vágásában. Minden szeletelés előtt mártsd a kést forró vízbe.
A szeleteket tálald friss, levelektől mentes gyümölcsökkel (pl. eper vagy málna), vagy megszórhatod vegán csokireszelékkel a tetején.
A tálalásnál használj olyan gyümölcsöket, amelyek ízben harmonizálnak a csokoládéval. A vegán csokireszelék még intenzívebbé teszi a csokoládés ízt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.