Tejszínes gnocchi tálalva

Tejszínes gnocchi

A tejszínes gnocchi az egyik legnépszerűbb olasz fogás, amely a burgonyás gnocchit selymes tejszínes szósszal ötvözi. Ez a recept gyorsan elkészíthető, mégis elegáns és ízletes, tökéletes választás egy könnyed, mégis különleges vacsorához. A fokhagymás alap, a parmezán és a tejszín tökéletes harmóniát alkot, amelyet a friss petrezselyem tesz teljessé. Az étel egyszerre laktató és könnyed, amely minden alkalomra megfelelő választás lehet. TIPP: Ha még gazdagabb ízt szeretnél, adj egy kevés fehérbort a tejszínes szószhoz, hogy még karakteresebb legyen az ízvilág!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
840 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
120 g Liszt
1 db Tojássárgája
1 csipet
30 g Vaj
150 ml Tejszín
50 g Parmezán sajt
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss petrezselyem
1 csipet Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a burgonyát héjában, majd hagyd kissé kihűlni. Hámozd meg, és egy krumplinyomó segítségével törd pépesre, hogy teljesen sima állagot kapj.

    A burgonyát sós vízben főzd, így ízesebb lesz. A kihűlés után könnyebb meghámozni.

    2

    Keverd össze a tört burgonyát a liszttel, a tojássárgájával és a sóval. Gyúrd össze óvatosan, hogy egy lágy, de nem ragacsos tésztát kapj. Ne dolgozd túl, mert kemény lesz a gnocchi!

    A liszt mennyisége függ a burgonya víztartalmától, ezért fokozatosan adagold. Ha nagyon ragad, adj hozzá egy kevés lisztet, de vigyázz, ne legyen túl kemény a tészta.

    3

    Oszd a tésztát négy részre, majd mindegyikből sodorj hosszú, kb. 2 cm átmérőjű hengert. Egy éles késsel vágj belőle 2 cm-es darabokat.

    A sodrást lisztezett felületen végezd, hogy ne ragadjon le a tészta.

    4

    A vágott darabokat formázhatod villával, hogy bordázott felületet kapjanak, ami jobban megtartja a szószt.

    A villa hátoldalát lisztbe mártva könnyebben tudod formázni a gnocchit.

    5

    Forralj fel egy nagy fazék sós vizet. Dobd bele a gnocchikat, és főzd őket addig, amíg feljönnek a víz felszínére (kb. 2-3 perc). Ezután szűrd le.

    Ne tegyél túl sok gnocchit egyszerre a vízbe, mert lehűti a vizet és összeragadnak. Ha feljöttek a víz tetejére, azonnal szedd ki, mert túlfőhetnek.

    6

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és pirítsd meg benne az apróra vágott fokhagymát közepes lángon, amíg illatos nem lesz.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz az íze.

    7

    Öntsd hozzá a tejszínt, és hagyd, hogy kissé besűrűsödjön alacsony lángon, folyamatos keverés mellett.

    Ha a tejszín túl híg, egy kevés liszttel vagy keményítővel sűrítheted.

    8

    Szórd bele a reszelt parmezánt, és keverd addig, amíg teljesen elolvad a szószban.

    Használj frissen reszelt parmezánt, mert az jobban olvad és intenzívebb az íze.

    9

    Dobd bele a főtt gnocchikat, és óvatosan forgasd össze a krémes tejszínes szósszal, hogy minden darabot bevonjon.

    Ha a gnocchi túl száraz, adj hozzá egy kevés főzővizet a szószhoz, hogy krémesebb legyen.

    10

    Tálaláskor szórd meg friss aprított petrezselyemmel és extra parmezánnal.

    A tálalásnál használhatsz egy kevés pirított fenyőmagot is a még gazdagabb ízélményért.