Tejszínes-mézes cannoli desszert tálalva

Tejszínes-mézes cannoli

A cannoli Szicíliából származó ikonikus édesség, amelyet eredetileg ünnepi alkalmakkor készítettek, és mára az olasz cukrászat egyik legnépszerűbb darabja lett. A tejszínes-mézes változat ezt a hagyományt modern, könnyed változatban értelmezi újra. Ahogy a friss tejszín és a méz keveredése betölti a konyhát, az illat a nyugalom és otthonosság érzését kelti. A krémes töltelék kulcsa a jól felvert habtejszín és a méz arányának egyensúlya – épp annyi édesség, amennyi még harmonikus marad. Ez a változat kiváló választás lehet hétvégi ebéd után, elegáns vendégváráshoz vagy akár egy különleges reggeli desszertként is. Próbáld ki narancshéjjal vagy fahéjjal is, ha egy kis plusz aromára vágysz!

Előkészület 25 perc
Elkészítés N/A
Teljes 25 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
200 g Ricotta sajt
100 ml Habtejszín
50 g Méz
20 g Porcukor
1 tk. Vaníliakivonat
10 db Cannoli tésztahüvely

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A habtejszínt hidegen verd fel kemény habbá. Ehhez használd a legmagasabb fokozatot és egy fém tálat, amit előzőleg a hűtőben lehűtöttél – így sokkal gyorsabban és stabilabb habot kapsz.

    A habtejszín akkor jó, ha kemény csúcsokat képez, amikor a habverőt kiemeled belőle.

    2

    A ricottát szűrd le alaposan, majd egy tálban keverd össze a mézzel, porcukorral és vaníliakivonattal. Keverd simára, hogy homogén, édes krémet kapj, amely jól kiegyensúlyozza a tejszínt.

    A méz íze intenzív, ezért érdemes kóstolgatni a krémet, hogy eltaláld a megfelelő édességet.

    3

    Óvatosan forgasd bele a felvert habtejszínt a ricottás-mézes krémbe. Ne keverd túl, hogy a habos állag megmaradjon – ettől lesz a töltelék könnyű és légies.

    A habtejszínt spatulával vagy nagy kanállal forgasd a krémbe, lentről felfelé haladva, hogy ne törjön össze a hab.

    4

    A kész krémet tedd hűtőbe 10-15 percre, hogy megdermedjen, így sokkal könnyebb lesz betölteni a cannolikba, és nem fog kifolyni.

    A hűtőben dermesztés segít abban, hogy a krém ne folyjon ki a cannoli tésztájából.

    5

    Töltsd meg a cannoli tésztahüvelyeket a krémmel habzsák vagy kanál segítségével. Mindkét végét töltsd ki, hogy szép, egyenletes megjelenést kapj.

    Ha nincs habzsákod, használhatsz egy sima zacskót is, aminek levágod az egyik sarkát.

    6

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és csepegtesd meg egy kevés mézzel a tetejét. A ropogós tészta és a krémes, édes töltelék együtt adja a desszert tökéletes egyensúlyát.

    A cannolit közvetlenül tálalás előtt töltsd meg, mert a töltelék meglágyítja a tésztát.