A marhahúst vágd vékony csíkokra, és a hagymát is aprítsd fel.
A hús minél vékonyabbra vágása segít, hogy hamarabb átsüljön.
A krumplit hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre.
Ha gyorsabb főzést szeretnél, vágd a krumplit kisebb kockákra.
Egy nagyobb serpenyőben forrósíts fel egy evőkanál olajat, és kezdd el pirítani a marhahúst.
A hús gyors pirítása segít megőrizni a szaftosságát.
Amikor a hús megpirult, add hozzá a hagymát, és pirítsd további 2-3 percig.
A hagyma karamellizálása gazdagabb ízt ad az ételnek.
A tejszínt és a szójaszószt keverd össze, majd öntsd a húsos keverékhez.
A tejszín krémes állagot ad a Nikujagának, és lágyítja a szójaszósz sós ízét.
Add hozzá a vízet, cukrot, sót, borsot, és forrald fel.
A cukor egy kis édes ízt ad, ami jól ellensúlyozza a sósságot.
Tedd bele a krumplit, és főzd, amíg megpuhul (kb. 15-20 perc).
A krumpli ne legyen túl puha, mert összetörhet a főzés során.
Amikor a krumpli megpuhult, add hozzá a mirelit borsót, és főzd még 5 percig.
A borsó színt és frissességet ad a végső ételhez.
Tálald melegen, és élvezd a gazdag, tejszínes Nikujagát!
Tálalás előtt érdemes egy kis friss korianderrel is megszórni a tetejét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.