Tejszínes Nikujaga tálalva, friss borsóval

Tejszínes Nikujaga

A Nikujaga egy klasszikus japán étel, amely hagyományosan marhahúsból, krumpliból és szójaszószból készül. Az étel lényege, hogy a hús és a krumpli az ízekkel együtt megfőnek egy szószban, így minden falat gazdag és ízes. A tejszín hozzáadása egy új, krémes dimenziót ad a hagyományos recepthez. A Nikujaga tökéletes választás egy hideg téli estén, amikor egy kiadós, meleg ételre van szükséged.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Marhahús (pl. lábszár)
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Cukor
200 ml Tejszín
1 db Hagyma
2 db Krumpli
100 g Mirelit borsó
1 ek. Olaj
400 ml Víz
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd vékony csíkokra, és a hagymát is aprítsd fel.

    A hús minél vékonyabbra vágása segít, hogy hamarabb átsüljön.

    2

    A krumplit hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre.

    Ha gyorsabb főzést szeretnél, vágd a krumplit kisebb kockákra.

    3

    Egy nagyobb serpenyőben forrósíts fel egy evőkanál olajat, és kezdd el pirítani a marhahúst.

    A hús gyors pirítása segít megőrizni a szaftosságát.

    4

    Amikor a hús megpirult, add hozzá a hagymát, és pirítsd további 2-3 percig.

    A hagyma karamellizálása gazdagabb ízt ad az ételnek.

    5

    A tejszínt és a szójaszószt keverd össze, majd öntsd a húsos keverékhez.

    A tejszín krémes állagot ad a Nikujagának, és lágyítja a szójaszósz sós ízét.

    6

    Add hozzá a vízet, cukrot, sót, borsot, és forrald fel.

    A cukor egy kis édes ízt ad, ami jól ellensúlyozza a sósságot.

    7

    Tedd bele a krumplit, és főzd, amíg megpuhul (kb. 15-20 perc).

    A krumpli ne legyen túl puha, mert összetörhet a főzés során.

    8

    Amikor a krumpli megpuhult, add hozzá a mirelit borsót, és főzd még 5 percig.

    A borsó színt és frissességet ad a végső ételhez.

    9

    Tálald melegen, és élvezd a gazdag, tejszínes Nikujagát!

    Tálalás előtt érdemes egy kis friss korianderrel is megszórni a tetejét.