A pĂłrĂ©hagymĂĄt alaposan mosd meg, majd karikĂĄzd fel vĂ©konyra. A fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg Ă©s aprĂtsd finomra. Tipp: ha a pĂłrĂ©hagyma tĂșl vastag, hosszĂĄban is elvĂĄghatod, hogy könnyebben pĂĄrolĂłdjon.
A pĂłrĂ©hagyma tisztĂtĂĄsĂĄnĂĄl figyelj, mert a levelek között sok föld lehet. Ărdemes hosszĂĄban bevĂĄgni Ă©s alaposan ĂĄtöblĂteni.
Egy serpenyĆben melegĂtsd fel az olĂvaolajat közepes lĂĄngon, majd add hozzĂĄ a pĂłrĂ©hagymĂĄt. PĂĄrold 5-6 percig, amĂg megpuhul, de mĂ©g nem barnul meg. Add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt is, Ă©s pirĂtsd egyĂŒtt tovĂĄbbi 1-2 percig.
A pĂłrĂ©hagymĂĄt ne pirĂtsd tĂșl, mert keserƱ lehet. Fontos, hogy csak puhuljon meg.
Ăntsd rĂĄ a fĆzĆtejszĂnt a pĂłrĂ©hagymĂĄra, keverd össze, Ă©s fĆzd 4-5 percig, hogy kissĂ© besƱrƱsödjön. EzutĂĄn keverd hozzĂĄ a reszelt sajtot, Ă©s fƱszerezd sĂłval, borssal. VĂĄrd meg, mĂg a sajt elolvad Ă©s sima, krĂ©mes ĂĄllagot kapsz.
A tejszĂnt alacsony lĂĄngon fĆzd, hogy ne forrjon fel hirtelen Ă©s ne csapĂłdjon ki. A sajtot fokozatosan add hozzĂĄ, hogy egyenletesen olvadjon el.
A krĂ©mes töltelĂ©ket hagyd teljesen kihƱlni. Ez nagyon fontos, mert ha forrĂłn töltöd a tĂ©sztĂĄba, a leveles tĂ©szta szĂ©teshet vagy elĂĄzhat sĂŒtĂ©s közben.
A hƱtĂ©si folyamatot felgyorsĂthatod, ha a töltelĂ©ket egy lapos tĂĄlba öntöd Ă©s beteszed a hƱtĆbe.
MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 200°C-ra. A leveles tĂ©sztĂĄt nyĂșjtsd ki kb. 3 mm vastagsĂĄgĂșra, Ă©s szaggass belĆle 10-12 cm ĂĄtmĂ©rĆjƱ köröket. Tipp: a tĂ©sztĂĄt Ă©rdemes enyhĂ©n lisztezett felĂŒleten nyĂșjtani, hogy ne ragadjon le.
A leveles tĂ©sztĂĄt mindig hidegen dolgozd fel, kĂŒlönben nehezen kezelhetĆvĂ© vĂĄlik. Ha nagyon meleg lenne, tedd be pĂĄr percre a hƱtĆbe.
TegyĂ©l 1 evĆkanĂĄlnyi töltelĂ©ket minden tĂ©sztakorong közepĂ©re. Hajtsd fĂ©lbe Ćket, majd a szĂ©leiket nyomkodd le egy villa segĂtsĂ©gĂ©vel, hogy jĂłl zĂĄrĂłdjanak. Ez megakadĂĄlyozza, hogy sĂŒtĂ©s közben kifolyjon a töltelĂ©k.
A villa helyett hasznĂĄlhatsz egy kevĂ©s vĂzzel megnedvesĂtett ecsetet is a szĂ©lek összeragasztĂĄsĂĄhoz, majd utĂĄna nyomd le villĂĄval a biztos zĂĄrĂĄs Ă©rdekĂ©ben.
Helyezd az empanadĂĄkat sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire. A tetejĂŒket kend meg felvert tojĂĄssal, hogy szĂ©p aranybarnĂĄra sĂŒljenek. SĂŒsd Ćket 20-25 percig, amĂg a tĂ©szta ropogĂłs Ă©s aranybarna lesz.
A tojĂĄs helyett hasznĂĄlhatsz egy kevĂ©s tejet is a tetejĂŒk megkenĂ©sĂ©hez, ha nincs tojĂĄsod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.