Tejszínes-sajtos felfújt tálalva

Tejszínes-sajtos felfújt

A tejszínes-sajtos felfújt egy rendkívül finom étel, amely könnyed és krémes textúrával rendelkezik. A sajtok és a tejszín tökéletes kombinációja egy igazán ínycsiklandó fogást eredményez. Az étel származása az egyszerű felfújt receptekre vezethető vissza, amelyeket különböző ízesítésekkel variálhatunk. A tejszínes-sajtos felfújt ideális választás lehet családi vacsorákra vagy baráti összejövetelekre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tojás
200 ml Tejszín
150 g Reszelt mozzarella sajt
50 g Reszelt parmezán sajt
100 g Liszt
1 ek. Kukoricakeményítő
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót: reszeld le a mozzarella és parmezán sajtot.

    A sajtokat közvetlenül a felhasználás előtt reszeld le, hogy ne száradjanak ki.

    2

    A tojásokat törd fel, és egy tálban verd fel őket egy villával. Add hozzá a tejszínt, sót, borsot, és keverd össze alaposan.

    A tojásokat ne verd túl habosra, elég, ha csak összekevered a tejszínnel.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a kukoricakeményítőt. A keményítő segít abban, hogy a felfújt könnyedebb legyen.

    A kukoricakeményítő helyett használhatsz burgonyakeményítőt is.

    4

    Lassan adagold a lisztes keveréket a tojásos masszához, miközben folyamatosan kevered, hogy ne legyen csomós. Az egészet jól keverd össze, amíg sima, krémes állagot nem kapsz.

    Használj habverőt a csomók elkerüléséhez, és ne keverd túl a tésztát, mert akkor a felfújt nem lesz olyan könnyű.

    5

    Add hozzá a reszelt mozzarella sajtot és a parmezánt, majd alaposan keverd bele.

    A sajtokat óvatosan keverd bele, hogy a tészta ne essen össze.

    6

    A felfújt sütéséhez válassz egy megfelelő nagyságú hőálló tálat, és kenj meg egy vékony réteg vajjal vagy olívaolajjal, hogy a felfújt ne ragadjon bele.

    A tálat lisztezd is ki a vajazás után, hogy még biztosabb legyen, hogy nem ragad le a felfújt.

    7

    Öntsd a masszát a tálba, és előmelegített 180°C-os sütőben süsd kb. 25-30 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarna nem lesz a teteje.

    Sütés közben ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert a felfújt összeeshet.

    8

    Ha elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd pihenni pár percig, mielőtt szeleteled. Így könnyebben szeletelhető és a felfújt is megtartja a formáját.

    A pihentetés alatt a felfújt kissé összeesik, ez természetes.