Temaki tofuval tálalva szezámmaggal

Temaki tofuval

A temaki egy népszerű japán étel, amelyet gyakran fogyasztanak különféle töltelékekkel, mint például hal, zöldségek vagy tofu. Az elkészítése egyszerű, és ideális választás egy gyors, egészséges étkezéshez. A tofu, mint vegetáriánus alternatíva, különleges ízt ad a temakinak, miközben gazdag fehérjében és tápanyagokban. A friss zöldségekkel és az ízesített rizscsal együtt egy tökéletes étkezést alkot.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Nori lap
200 g Tofu
1 db Avokádó
1 db Uborka
200 g Sushi rizs
2 ek. Rizsecet
0.5 tk.
1 tk. Cukor
1 ek. Szezámmag
2 ek. Szójaszósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst öblítsd le hideg vízben, majd főzd meg az utasításoknak megfelelően. Miután elkészült, hagyd kihűlni.

    Ha a rizs túlságosan ragadós, használj egy rizsfőzőt, hogy pontosan elkészíthesd.

    2

    A tofut vágd hosszú, vékony csíkokra. Ha szeretnéd, előtte enyhén megsütöheted egy serpenyőben, hogy egy kis ropogósságot adjon neki.

    Ha a tofu túl nedves, csomagold be papírtörlővel és hagyd állni egy kicsit, hogy a felesleges víz felszívódjon.

    3

    Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és szeleteld fel vékony csíkokra. Az uborkát szintén vágd hosszú, vékony szeletekre.

    Az avokádót érdemes éretten választani, hogy könnyen szeletelhető legyen, de ne legyen túl puha.

    4

    A rizsecetet keverd el a cukorral és a sóval, majd öntsd rá a kihűlt sushi rizsre, és jól keverd el.

    A rizsecet a sushi rizshez adja meg azt a jellegzetes ízt, amit a temakihoz elengedhetetlen.

    5

    Helyezd a nori lapot egy sima felületre, fényes oldalával lefelé. A lap közepére tegyél egy evőkanálnyi rizst, majd egy-egy szelet tofut, avokádót és uborkát.

    Ne rakj túl sok tölteléket, hogy könnyebben tudj dolgozni vele, és a temaki ne törjön el.

    6

    A nori lapot hajtsd félbe úgy, hogy a sarkok a belsejébe csússzanak, majd tekerd fel, mint egy tölcsért.

    A nori lap széleit nedves kézzel tartsd le, hogy jobban összetapadjon.

    7

    A temakit szórd meg szezámmaggal, és kínáld szójaszósszal.

    Ha extra ízesítést szeretnél, egy kis wasabit is adhatunk mellé.