Tequilás palacsinta tálalva

Tequilás palacsinta

A tequilás palacsinta egy igazán különleges desszert, amely a tequila frissítő és citrusos ízét ötvözi a puha, aranybarnára sült palacsintával. A tequila és narancslé kombinációja egy egyedi, enyhén fűszeres ízvilágot ad a palacsintának, amely különlegessé teszi ezt az ételt. Ez a recept tökéletes választás azoknak, akik szeretik a különleges, alkoholos desszerteket, és egy kicsit feldobnák a hagyományos palacsintát. A tequilás palacsinta minden falatja frissítő élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
2 ek. Cukor
1 csipet
2 ek. Olaj
30 ml Tequila
50 ml Narancslé
2 ek. Cukrozott kakaópor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a palacsinta tésztát: egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, és a csipet sót.

    Használj átszitált lisztet, hogy a palacsinta tésztája könnyebb és levegősebb legyen.

    2

    Üsd bele a tojásokat, és add hozzá a tejet és egy evőkanál olajat. Keverd simára a tésztát.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a palacsinta kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    3

    Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és önts bele egy kevés olajat.

    A serpenyő legyen elég forró, mielőtt elkezded sütni a palacsintákat, de ne legyen túl forró, mert megéghetnek.

    4

    Önts a tésztából egy merőkanálnyit a serpenyőbe, és süsd mindkét oldalát aranybarnára, körülbelül 2-3 percig oldalanként.

    Amikor a palacsinta szélei kezdenek felpúposodni és buborékok jelennek meg a tetején, fordítsd meg.

    5

    Miközben a palacsinta sül, készíts egy tequilás szirupot: egy tálban keverd össze a tequilát és a narancslét.

    A tequilás szirupot ízlés szerint édesítheted egy kevés mézzel vagy agavé sziruppal.

    6

    Miután a palacsinták elkészültek, locsold meg őket a tequilás-narancslével.

    A szirupot közvetlenül tálalás előtt locsold a palacsintákra, hogy ne ázzanak el.

    7

    Szórd meg a palacsintákat cukrozott kakaóporral, és tálald őket frissen.

    Díszítheted a palacsintákat friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy más kedvenc feltétekkel is.