Készítsd el a palacsinta tésztát: egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, és a csipet sót.
Használj átszitált lisztet, hogy a palacsinta tésztája könnyebb és levegősebb legyen.
Üsd bele a tojásokat, és add hozzá a tejet és egy evőkanál olajat. Keverd simára a tésztát.
Ne keverd túl a tésztát, mert a palacsinta kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak.
Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és önts bele egy kevés olajat.
A serpenyő legyen elég forró, mielőtt elkezded sütni a palacsintákat, de ne legyen túl forró, mert megéghetnek.
Önts a tésztából egy merőkanálnyit a serpenyőbe, és süsd mindkét oldalát aranybarnára, körülbelül 2-3 percig oldalanként.
Amikor a palacsinta szélei kezdenek felpúposodni és buborékok jelennek meg a tetején, fordítsd meg.
Miközben a palacsinta sül, készíts egy tequilás szirupot: egy tálban keverd össze a tequilát és a narancslét.
A tequilás szirupot ízlés szerint édesítheted egy kevés mézzel vagy agavé sziruppal.
Miután a palacsinták elkészültek, locsold meg őket a tequilás-narancslével.
A szirupot közvetlenül tálalás előtt locsold a palacsintákra, hogy ne ázzanak el.
Szórd meg a palacsintákat cukrozott kakaóporral, és tálald őket frissen.
Díszítheted a palacsintákat friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy más kedvenc feltétekkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.