Teriyaki Chicken Gyoza tálalva, ropogós aljjal

Teriyaki Chicken Gyoza – édes-sós teriyaki íz

A japán gyoza Kínából ered, de a helyi ízek és elkészítési módok sajátos étellé formálták. A Teriyaki Chicken Gyoza egy modern változat, amely a klasszikus japán teriyaki szósz édes-sós aromáját ötvözi a ropogósra sült tésztabatyukkal. Képzeld el, ahogy a frissen sült gyozák illata betölti a konyhát, miközben a szaftos csirkehús és a karamellizálódó szójaszósz keveréke pirul a serpenyőben. A tészta aranybarna kérget kap, miközben belül puhán párolódik. A tökéletes teriyaki gyoza titka a kiegyensúlyozott szósz – a szójaszósz sós mélységét a barnacukor édessége egészíti ki. A párolás után a visszapirítás adja meg azt a textúrát, ami miatt minden falat élmény. Tálald szójaszósszal vagy egy kevés extra teriyaki öntettel – bármilyen alkalomra tökéletes választás.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Gyoza tészta
300 g Darált csirkehús
150 g Finomra vágott káposzta
50 g Reszelt sárgarépa
2 db Apróra vágott újhagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Barnacukor
1 tk. Rizsecet
1 ek. Szezámolaj
2 ek. Napraforgóolaj
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót: aprítsd fel a káposztát, újhagymát, fokhagymát, reszeld le a répát és a gyömbért. Tipp: a káposztát enyhén sózd meg, majd nyomkodd ki, hogy ne áztassa el a tölteléket.

    A káposzta helyett használhatsz kínai kelt is. Fontos, hogy alaposan kinyomkodd a zöldségeket, különben a gyoza széteshet sütés közben.

    2

    Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, barnacukrot, rizsecetet és szezámolajat, hogy megkapd az édes-sós teriyaki ízű alapot. Tipp: melegítsd pár másodpercig, hogy a cukor jobban feloldódjon.

    A teriyaki szószhoz adhatsz egy kis reszelt narancshéjat is, hogy még különlegesebb legyen az íze.

    3

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a darált csirkehúst, zöldségeket, gyömbért, fokhagymát és a teriyaki szószt. Keverd jól össze, de ne gyúrd túl, hogy levegős maradjon. Tipp: hűtőben 10 perc pihentetés segít az ízek összeérésében.

    Ha nincs darált csirkéd, apróra vághatod a csirkemellet is. A töltelékbe tehetsz egy kevés aprított shitake gombát is.

    4

    Tegyél egy gyoza tésztalapot a tenyeredbe, helyezz rá egy teáskanálnyi tölteléket. A széleket vízzel nedvesítsd meg, hajtsd félbe, és redőzd meg 3-4 ponton, majd zárd le jól. Tipp: ha ragad, használj lisztezett felületet.

    A gyoza lapokat letakarva tartsd, amíg töltöd őket, mert gyorsan kiszáradnak. A redőzés nem csak szép, de segít is, hogy a gyoza jobban zárjon.

    5

    Forrósíts fel 2 evőkanál napraforgóolajat egy tapadásmentes serpenyőben, tedd bele a gyozákat, és süsd őket 2-3 percig, amíg aranybarnák lesznek az aljukon. Tipp: ne mozgasd őket közben, így lesz szép kéregük.

    Fontos, hogy a serpenyő elég forró legyen, mielőtt beleteszed a gyozákat, különben nem lesz szép, ropogós az aljuk.

    6

    Önts a serpenyőbe 100 ml vizet, azonnal fedd le, majd párold 6-7 percig, hogy a töltelék teljesen átsüljön. Tipp: ha már puha a tészta, de maradt víz, vedd le a fedőt és párologtasd el.

    Ha nincs fedőd a serpenyőhöz, használhatsz alufóliát is.

    7

    A víz elpárolgása után süsd még 1 percig, hogy újra ropogós legyen az aljuk. Tipp: tálalás előtt locsold meg egy kevés maradék teriyaki szósszal az extra ízért.

    A gyozákat tálalhatod szójaszósszal, rizsecettel és chiliolajjal is.