Teriyaki chicken pizza grillezett csirkével és szezámmaggal

Teriyaki Chicken Pizza – Japán ihletésű, teriyaki csirke

A Teriyaki Chicken Pizza a japán konyha ihletésével született, ötvözve a hagyományos teriyaki ízvilágot a nemzetközi pizzával. Az édes-sós teriyaki szósz és a grillezett csirkemell tökéletes harmóniát alkot, amelyet az olvadt sajt és a szezámmag emel ki. Ez a recept modern csavar egy klasszikus pizzán, amely különleges alkalmakra vagy akár egy egyszerű vacsorára is ideális választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
100 ml Teriyaki szósz
200 g Grillezett csirkemell
150 g Mozzarella sajt
20 g Újhagyma
10 g Szezámmag
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése biztosítja, hogy a pizza tésztája gyorsan átsüljön és ropogós legyen.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát, és helyezd a tepsire. Olajozd meg vékonyan a tésztát az extra ropogós textúra érdekében.

    A tészta olajozása megakadályozza, hogy a teriyaki szósz eláztassa a tésztát.

    3

    Kend meg a tésztát teriyaki szósszal, egyenletesen eloszlatva, ügyelve arra, hogy a széleket szabadon hagyd.

    A teriyaki szósz elég sós, ezért ne vidd túlzásba a mennyiségét.

    4

    Szórd meg reszelt mozzarellával, majd helyezd rá a vékonyra szeletelt grillezett csirkemell darabokat.

    A csirkemell legyen kellően átsült, de ne száraz.

    5

    Süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a sajt megolvad és a tészta aranybarnára sül.

    Figyeld a sütőt, a teriyaki szósz hamar karamellizálódik és megéghet.

    6

    Sütés után szórd meg apróra vágott újhagymával és szezámmaggal. Tálalás előtt hagyd pihenni pár percig.

    Az újhagyma és a szezámmag friss és ropogós textúrát ad a pizzának.