A tofut vágd kb. 2x2 cm-es kockákra, majd papírtörlővel töröld szárazra. Forgasd meg kukoricakeményítőben, hogy a sütés során ropogós kérget kapjon.
A tofu alapos szárítása kulcsfontosságú a ropogós végeredményhez. Ha van rá időd, a tofu kockákat sütés előtt 30 percre tedd hűtőbe a keményítőben forgatva.
Forrósíts olajat egy serpenyőben, és süsd aranybarnára a tofu kockákat 3-5 perc alatt. Papírtörlőn csepegtesd le őket.
Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert a tofu nem fog rendesen pirulni. Inkább több részletben süsd.
Egy másik serpenyőben melegítsd fel a teriyaki szószt, majd forgasd bele a sült tofu kockákat, amíg minden oldalukat szépen bevonja a máz. Főzd rövid ideig, amíg a szósz kissé sűrűsödik.
Vigyázz, hogy a teriyaki szósz ne égjen le. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve melegítsd.
Közben a sárgarépát és uborkát vágd vékony csíkokra (julienne), a salátát tépd apróbb darabokra. Ezek friss, roppanós alapot adnak a bao bunnak.
A zöldségeket előre is elkészítheted, és hűtőben tárolhatod tálalásig.
A bao bunokat bambuszgőzölőben vagy lefedett szűrőedényben gőzöld 6-8 percig. Ne nyisd ki a fedelet, hogy megőrizzék puhaságukat.
Ha nincs gőzölőd, egy fém szűrőt is használhatsz, amit egy lábas fölé helyezel, amiben forr a víz. Ügyelj arra, hogy a víz ne érjen a szűrő aljához.
Nyisd szét a bao bunokat, és béleld ki salátával, sárgarépával és uborkával. Helyezd rá a ragacsos teriyaki tofu kockákat.
A tofut érdemes sütés előtt kinyomkodni, hogy minél több nedvesség távozzon belőle, így jobban megpirul.
Szórd meg fekete szezámmaggal és mikrozöldekkel. Tálald melegen, frissen, amikor a bao puha, a tofu pedig szaftos és édeskésen fűszeres.
A mikrozöldek helyett használhatsz friss koriandert is, ha szereted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.