Thai citromfüves csirke tálalva rizzsel

Thai citromfüves csirke

A Thai citromfüves csirke a délkelet-ázsiai konyha egyik ékköve. Az aromás citromfű, a krémes kókusztej és a friss koriander együttese tökéletes harmóniát alkot, amely a tradicionális thai ízvilágot tükrözi. Ez az étel különösen népszerű Thaiföld utcai ételárusainál, ahol az egyszerűség és az ízek gazdagsága találkozik. A citromfű és a chili frissessége igazi trópusi hangulatot idéz elő, míg a kókusztej lágyítja és kiegyensúlyozza az ízeket. Egy könnyen elkészíthető recept, ami bármely asztalt egzotikus kalanddá varázsol.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemellfilé
2 szál Friss citromfű
400 ml Kókusztej
10 g Gyömbér
3 gerezd Fokhagyma
2 db Zöldcitrom leve
1 ek. Cukor
500 ml Halászlé alaplé
10 g Friss koriander
1 db Chili paprika
1 tk.
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: vágd fel a csirkemellet falatnyi darabokra, hámozd meg és aprítsd a gyömbért, fokhagymát és a chilit. A citromfüvet vágd vékony karikákra.

    A csirkemellet érdemes felhasználás előtt 30 perccel kivenni a hűtőből, hogy egyenletesebben süljön.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevíts fel 2 evőkanál olajat. Add hozzá a gyömbért, fokhagymát és a citromfüvet, majd pirítsd 2-3 percig, amíg illatos nem lesz.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat az ételnek. Alacsonyabb lángon pirítsd, ha szükséges.

    3

    Add hozzá a csirkedarabokat a serpenyőbe, és kevergetve pirítsd meg őket, amíg a hús minden oldala átsül, körülbelül 5-6 percig.

    Ne tedd tele a serpenyőt, mert a hús inkább párolódni fog, mint pirulni. Ha sok a hús, inkább több részletben süsd meg.

    4

    Öntsd a serpenyőbe a halászlé alaplevet és a kókusztejet. Hozd forrásba, majd vedd le a lángot közepes fokozatra.

    Ha nincs halászlé alapleved, használhatsz csirke alaplevet is, de a halászlé egyedi ízt kölcsönöz az ételnek.

    5

    Adj hozzá 1 evőkanál cukrot, a zöldcitrom levét és a sót. Alaposan keverd össze, és főzd tovább 10-15 percig, amíg a csirke teljesen átfő.

    Kóstold meg, és ízlés szerint állítsd a cukor és a lime lé arányát. A sóval óvatosan bánj, mert a halászlé alaplé is tartalmazhat sót.

    6

    Tálalás előtt szórd meg a kész ételt friss korianderrel és szeletelt chili paprikával. Melegen, friss rizzsel vagy tésztával kínáld.

    A koriandert csak közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne hervadjon meg. A chili mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod.