Thai vörös curry marhahússal tálalva

Thai vörös curry marhahússal

A thai vörös curry marhahússal egy gazdag ízvilágú, fűszeres étel, amely a thai konyha egyik legismertebb fogása. A kókusztej lágy krémessége és a vörös curry paszta pikáns íze tökéletes harmóniát alkot a marhahús szaftosságával. Ahogy a curry paszta pirul a serpenyőben, a fűszerek illata gyorsan betölti a konyhát, előkészítve az ízek robbanását. A kaffir lime levél és a citromfű egzotikus aromát ad az ételnek, miközben a friss zöldségek és bazsalikom üde kontrasztot biztosítanak. Ez az étel tökéletes választás egy különleges vacsorához vagy egy hétvégi ázsiai lakomához. Jázminrizzsel tálalva a thai vörös curry minden falatja egy egzotikus utazásra invitálja az ízlelőbimbókat.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Marhahús (lábszár vagy lapocka)
400 ml Kókusztej
3 ek. Vörös curry paszta
2 ek. Halszósz
1 ek. Barnacukor
3 db Kaffir lime levél
1 szál Citromfű
1 db Vöröshagyma
1 db Piros kaliforniai paprika
150 g Zöldbab
1 csokor Friss bazsalikom
300 g Jázminrizs
600 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd vékony csíkokra. A vöröshagymát és paprikát szeleteld fel, a zöldbabot tisztítsd meg.

    A marhahúst könnyebb vékony csíkokra vágni, ha enyhén fagyott. Így a rostok jobban tartják magukat.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel a vörös curry pasztát közepes lángon, amíg illatos nem lesz (kb. 1-2 perc).

    A curry paszta pirítása fontos, mert így jönnek ki az ízei igazán. Vigyázz, hogy ne égesd meg, mert akkor keserű lesz.

    3

    Add hozzá a marhahúst, és pirítsd, amíg minden oldala kifehéredik.

    Ne tegyél túl sok húst a serpenyőbe egyszerre, mert akkor nem pirul, hanem párolódik. Inkább több részletben pirítsd.

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet, majd keverd bele a kaffir lime leveleket, a citromfüvet és a halszószt.

    A kókusztejet érdemes előtte felrázni, hogy a sűrű és a folyékony része összekeveredjen. A kaffir lime leveleket óvatosan tépd meg, hogy jobban kiengedjék az aromájukat.

    5

    Add hozzá a barnacukrot, majd főzd 20-25 percig alacsony lángon, amíg a hús megpuhul.

    A főzési idő függ a hús minőségétől. Ha szükséges, főzd tovább, amíg teljesen puha nem lesz.

    6

    Tedd bele a felvágott paprikát, vöröshagymát és zöldbabot, majd főzd további 5-7 percig, amíg a zöldségek roppanósak maradnak.

    A zöldségeket ne főzd túl, mert elveszítik a ropogósságukat és a színüket. Fontos, hogy roppanósak maradjanak.

    7

    Vedd ki a citromfüvet és a kaffir lime leveleket, majd szórd meg friss bazsalikommal.

    A citromfű és a kaffir lime levelek már kiadták az aromájukat, ezért nem szükséges őket tovább a curryben hagyni. A bazsalikom frissességet ad az ételnek.

    8

    Tálald forró jázminrizzsel, és díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.

    A jázminrizst érdemes tálalás előtt villával átkeverni, hogy ne legyen egy tömbben.