A marhahúst vágd vékony csíkokra. A vöröshagymát és paprikát szeleteld fel, a zöldbabot tisztítsd meg.
A marhahúst könnyebb vékony csíkokra vágni, ha enyhén fagyott. Így a rostok jobban tartják magukat.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel a vörös curry pasztát közepes lángon, amíg illatos nem lesz (kb. 1-2 perc).
A curry paszta pirítása fontos, mert így jönnek ki az ízei igazán. Vigyázz, hogy ne égesd meg, mert akkor keserű lesz.
Add hozzá a marhahúst, és pirítsd, amíg minden oldala kifehéredik.
Ne tegyél túl sok húst a serpenyőbe egyszerre, mert akkor nem pirul, hanem párolódik. Inkább több részletben pirítsd.
Öntsd hozzá a kókusztejet, majd keverd bele a kaffir lime leveleket, a citromfüvet és a halszószt.
A kókusztejet érdemes előtte felrázni, hogy a sűrű és a folyékony része összekeveredjen. A kaffir lime leveleket óvatosan tépd meg, hogy jobban kiengedjék az aromájukat.
Add hozzá a barnacukrot, majd főzd 20-25 percig alacsony lángon, amíg a hús megpuhul.
A főzési idő függ a hús minőségétől. Ha szükséges, főzd tovább, amíg teljesen puha nem lesz.
Tedd bele a felvágott paprikát, vöröshagymát és zöldbabot, majd főzd további 5-7 percig, amíg a zöldségek roppanósak maradnak.
A zöldségeket ne főzd túl, mert elveszítik a ropogósságukat és a színüket. Fontos, hogy roppanósak maradjanak.
Vedd ki a citromfüvet és a kaffir lime leveleket, majd szórd meg friss bazsalikommal.
A citromfű és a kaffir lime levelek már kiadták az aromájukat, ezért nem szükséges őket tovább a curryben hagyni. A bazsalikom frissességet ad az ételnek.
Tálald forró jázminrizzsel, és díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.
A jázminrizst érdemes tálalás előtt villával átkeverni, hogy ne legyen egy tömbben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.