Egy tálban keverd össze a darált csirkemellet a zöld curry pasztával, kókusztejjel, reszelt fokhagymával, reszelt gyömbérrel és finomra vágott újhagymával.
A zöld curry paszta erőssége változó lehet. Kezdd kevesebbel, és kóstold meg, majd adj hozzá többet, ha szükséges.
Adj hozzá hal szószt és szezámolajat, majd alaposan keverd össze a tölteléket. Hagyd pihenni 10 percet, hogy az ízek összeérjenek.
A hal szósz nagyon sós, ezért óvatosan adagold. A pihentetés segít, hogy a töltelék ízei jobban összeérjenek, és a tészta ne ázzon el.
Helyezz egy tésztalapot a tenyeredbe, és a közepébe kanalazz egy teáskanálnyi tölteléket. Vizezd be a széleket, majd hajtsd félbe, és csipkézd össze a széleit, hogy jól záródjon.
Ne töltsd túl a tésztát, mert akkor nehezebb lesz lezárni, és sütés közben kifolyhat a töltelék. A szélek alapos benedvesítése fontos a jó záródáshoz.
Egy tapadásmentes serpenyőben melegíts fel növényi olajat. Tedd bele a dumplingokat, és süsd őket 2-3 percig, míg az aljuk aranybarnára pirul.
A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg az olajat. Ha túl sok dumplingot teszel egyszerre a serpenyőbe, csökken az olaj hőmérséklete, és nem lesznek ropogósak.
Önts a serpenyőbe egy kevés vizet (kb. 100 ml), azonnal fedd le, és párold a dumplingokat 5-6 percig. A gőzben a tészta megpuhul, de az alja ropogós marad.
A víz mennyisége függ a serpenyő méretétől és a dumplingok számától. Figyeld, hogy a víz elpárologjon, de a serpenyő ne száradjon ki teljesen.
Ha a víz elpárolgott, vedd le a fedőt, és süsd további 1 percig, hogy az alja újra ropogós legyen. Tipp: gőzölve is elkészíthető, ha puhább végeredményt szeretnél.
A fedő levétele után figyelj oda, hogy ne égjenek oda a dumplingok. Ha gőzölöd, akkor kb. 8-10 percig gőzöld, amíg a tészta áttetszővé válik.
Tálald azonnal friss korianderrel, lime-gerezdekkel vagy szójaszószos mártogatóval. Friss, fűszeres és intenzív ízvilág!
A mártogatóshoz keverj össze szójaszószt, rizsecetet, szezámolajat, reszelt gyömbért és aprított chilit.
A curry paszta erejét ízlés szerint variálhatod – ha enyhébb ízeket szeretsz, csökkentsd a mennyiséget vagy használj kókusztejet többet a lágyításhoz.
Ha nincs zöld curry pasztád, használhatsz pirosat is, de az íze más lesz. A kókusztejjel lágyíthatod a curry paszta erősségét és krémesebb állagot érhetsz el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.