Thali kashmiri vĂĄltozata, csirkehĂșssal Ă©s friss fƱszerekkel tĂĄlalva

Thali kashmiri vĂĄltozatban

A Thali az indiai konyha egyik legismertebb Ă©tkezĂ©se, amelyet kĂŒlönfĂ©le Ă©telcsoporok alkotnak. A Kashmiri vĂĄltozatban a gazdag fƱszerek Ă©s a csirke Ă­zesĂ­tĂ©se emeli az Ă©tel Ă©lmĂ©nyĂ©t. A rizs, a csirkehĂșs Ă©s a friss koriander kombinĂĄciĂłja a tradicionĂĄlis indiai Ă­zeket hozza el az asztalra. Ez a vĂĄltozat egy igazĂĄn kĂŒlönleges Ă©tkezĂ©s, amely remek vĂĄlasztĂĄs ĂŒnnepi alkalmakra vagy kĂŒlönleges vacsorĂĄkra.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 250 g Basmati rizs
⭕ 300 g CsirkehĂșs
⭕ 100 g Joghurt
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Ginger-garlic paste
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 tk. Korianderpor
⭕ 1 rĂșd FahĂ©j
⭕ 1 tk. Szárított rózsa szirmai
⭕ 1 tk. Kashmiri chili por
⭕ 2 ek. Ghee
⭕ 500 ml Víz
⭕ 1 csokor Friss koriander
⭕ 1 csokor Friss menta

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A basmati rizst öblĂ­tsd le hideg vĂ­zben, majd tedd egy edĂ©nybe, Ă©s add hozzĂĄ 500 ml vizet. FƑzd meg a rizst 15-20 perc alatt, amĂ­g megpuhul.

    A basmati rizs könnyen hajlamos tĂșlfƑzni, Ă­gy Ă©rdemes a fƑzĂ©s idejĂ©t figyelni.

    2

    A csirkehĂșst kockĂĄzd fel, Ă©s pörköld meg egy serpenyƑben 1 evƑkanĂĄl ghee-n. Amikor a hĂșs kicsit megpirul, add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt Ă©s a ginger-garlic paste-t, majd pirĂ­tsd tovĂĄbb 2 percig.

    A csirke pirĂ­tĂĄsa elƑtt Ă©rdemes sĂłzni, hogy ne veszĂ­tse el a szaftjĂĄt.

    3

    Adj hozzĂĄ kömĂ©nyt, korianderport, fahĂ©jat, kashmiri chili port Ă©s szĂĄrĂ­tott rĂłzsa szirmait. Keverd össze, hogy a fƱszerek jĂłl ĂĄtjĂĄrjĂĄk a hĂșst.

    A kashmiri chili portól enyhén édesebb, fƱszeresebb íze lesz az ételnek.

    4

    A fƱszerek hozzĂĄadĂĄsa utĂĄn öntsd hozzĂĄ a joghurtot, Ă©s alaposan keverd el. Hagyd, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek, Ă©s a csirke puhuljon, körĂŒlbelĂŒl 10-15 percig.

    A joghurt segĂ­t, hogy a hĂșs puha Ă©s szaftos legyen, Ă­gy az Ă©tel mĂ©g finomabbĂĄ vĂĄlik.

    5

    MiutĂĄn a csirke megpuhult, öntsd hozzĂĄ a megfƑtt rizst, Ă©s keverd össze, hogy a rizs felvegye a fƱszeres szĂłszt.

    A rizst Ă©s a csirkehĂșst ĂŒgyesen keverd össze, hogy egyenletesen eloszoljanak az Ă­zek.

    6

    Tålald az ételt friss korianderrel és menta levelekkel díszítve.

    A friss fƱszerek extra frissességet adnak az ételnek, és kiemelik a fƱszerek aromåjåt.