A basmati rizst öblítsd le hideg vízben, majd tedd egy edénybe, és add hozzá 500 ml vizet. Főzd meg a rizst 15-20 perc alatt, amíg megpuhul.
A basmati rizs könnyen hajlamos túlfőzni, így érdemes a főzés idejét figyelni.
A csirkehúst kockázd fel, és pörköld meg egy serpenyőben 1 evőkanál ghee-n. Amikor a hús kicsit megpirul, add hozzá a fokhagymát és a ginger-garlic paste-t, majd pirítsd tovább 2 percig.
A csirke pirítása előtt érdemes sózni, hogy ne veszítse el a szaftját.
Adj hozzá köményt, korianderport, fahéjat, kashmiri chili port és szárított rózsa szirmait. Keverd össze, hogy a fűszerek jól átjárják a húst.
A kashmiri chili portól enyhén édesebb, fűszeresebb íze lesz az ételnek.
A fűszerek hozzáadása után öntsd hozzá a joghurtot, és alaposan keverd el. Hagyd, hogy az ízek összeérjenek, és a csirke puhuljon, körülbelül 10-15 percig.
A joghurt segít, hogy a hús puha és szaftos legyen, így az étel még finomabbá válik.
Miután a csirke megpuhult, öntsd hozzá a megfőtt rizst, és keverd össze, hogy a rizs felvegye a fűszeres szószt.
A rizst és a csirkehúst ügyesen keverd össze, hogy egyenletesen eloszoljanak az ízek.
Tálald az ételt friss korianderrel és menta levelekkel díszítve.
A friss fűszerek extra frissességet adnak az ételnek, és kiemelik a fűszerek aromáját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.