A basmati rizst öblĂtsd le hideg vĂzben, majd tedd egy edĂ©nybe, Ă©s add hozzĂĄ 500 ml vizet. FĆzd meg a rizst 15-20 perc alatt, amĂg megpuhul.
A basmati rizs könnyen hajlamos tĂșlfĆzni, Ăgy Ă©rdemes a fĆzĂ©s idejĂ©t figyelni.
A csirkehĂșst kockĂĄzd fel, Ă©s pörköld meg egy serpenyĆben 1 evĆkanĂĄl ghee-n. Amikor a hĂșs kicsit megpirul, add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt Ă©s a ginger-garlic paste-t, majd pirĂtsd tovĂĄbb 2 percig.
A csirke pirĂtĂĄsa elĆtt Ă©rdemes sĂłzni, hogy ne veszĂtse el a szaftjĂĄt.
Adj hozzĂĄ kömĂ©nyt, korianderport, fahĂ©jat, kashmiri chili port Ă©s szĂĄrĂtott rĂłzsa szirmait. Keverd össze, hogy a fƱszerek jĂłl ĂĄtjĂĄrjĂĄk a hĂșst.
A kashmiri chili portĂłl enyhĂ©n Ă©desebb, fƱszeresebb Ăze lesz az Ă©telnek.
A fƱszerek hozzĂĄadĂĄsa utĂĄn öntsd hozzĂĄ a joghurtot, Ă©s alaposan keverd el. Hagyd, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek, Ă©s a csirke puhuljon, körĂŒlbelĂŒl 10-15 percig.
A joghurt segĂt, hogy a hĂșs puha Ă©s szaftos legyen, Ăgy az Ă©tel mĂ©g finomabbĂĄ vĂĄlik.
MiutĂĄn a csirke megpuhult, öntsd hozzĂĄ a megfĆtt rizst, Ă©s keverd össze, hogy a rizs felvegye a fƱszeres szĂłszt.
A rizst Ă©s a csirkehĂșst ĂŒgyesen keverd össze, hogy egyenletesen eloszoljanak az Ăzek.
TĂĄlald az Ă©telt friss korianderrel Ă©s menta levelekkel dĂszĂtve.
A friss fƱszerek extra frissességet adnak az ételnek, és kiemelik a fƱszerek aromåjåt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.