Thali kashmiri változata, csirkehússal és friss fűszerekkel tálalva

Thali kashmiri változatban

A Thali az indiai konyha egyik legismertebb étkezése, amelyet különféle ételcsoporok alkotnak. A Kashmiri változatban a gazdag fűszerek és a csirke ízesítése emeli az étel élményét. A rizs, a csirkehús és a friss koriander kombinációja a tradicionális indiai ízeket hozza el az asztalra. Ez a változat egy igazán különleges étkezés, amely remek választás ünnepi alkalmakra vagy különleges vacsorákra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Basmati rizs
300 g Csirkehús
100 g Joghurt
4 gerezd Fokhagyma
1 ek. Ginger-garlic paste
1 tk. Kömény
1 tk. Korianderpor
1 rúd Fahéj
1 tk. Szárított rózsa szirmai
1 tk. Kashmiri chili por
2 ek. Ghee
500 ml Víz
1 csokor Friss koriander
1 csokor Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A basmati rizst öblítsd le hideg vízben, majd tedd egy edénybe, és add hozzá 500 ml vizet. Főzd meg a rizst 15-20 perc alatt, amíg megpuhul.

    A basmati rizs könnyen hajlamos túlfőzni, így érdemes a főzés idejét figyelni.

    2

    A csirkehúst kockázd fel, és pörköld meg egy serpenyőben 1 evőkanál ghee-n. Amikor a hús kicsit megpirul, add hozzá a fokhagymát és a ginger-garlic paste-t, majd pirítsd tovább 2 percig.

    A csirke pirítása előtt érdemes sózni, hogy ne veszítse el a szaftját.

    3

    Adj hozzá köményt, korianderport, fahéjat, kashmiri chili port és szárított rózsa szirmait. Keverd össze, hogy a fűszerek jól átjárják a húst.

    A kashmiri chili portól enyhén édesebb, fűszeresebb íze lesz az ételnek.

    4

    A fűszerek hozzáadása után öntsd hozzá a joghurtot, és alaposan keverd el. Hagyd, hogy az ízek összeérjenek, és a csirke puhuljon, körülbelül 10-15 percig.

    A joghurt segít, hogy a hús puha és szaftos legyen, így az étel még finomabbá válik.

    5

    Miután a csirke megpuhult, öntsd hozzá a megfőtt rizst, és keverd össze, hogy a rizs felvegye a fűszeres szószt.

    A rizst és a csirkehúst ügyesen keverd össze, hogy egyenletesen eloszoljanak az ízek.

    6

    Tálald az ételt friss korianderrel és menta levelekkel díszítve.

    A friss fűszerek extra frissességet adnak az ételnek, és kiemelik a fűszerek aromáját.