Thareed bĂĄrĂĄnyhĂșssal, friss korianderrel dĂ­szĂ­tve

Thareed bĂĄrĂĄnyhĂșssal

A thareed a közel-keleti Ă©s közĂ©p-ĂĄzsiai konyha egyik ikonikus Ă©tele, amely gazdag fƱszerekben Ă©s hĂșsban. A bĂĄrĂĄnyhĂșs hozzĂĄadĂĄsa kĂŒlönleges Ă­zt ad ennek az Ă©telnek, miközben a zöldsĂ©gek Ă©s fƱszerek egy tökĂ©letes egyveleget alkotnak. A thareed tradicionĂĄlisan olyan Ă©tel, amelyet hosszĂș ideig fƑznek, hogy az Ă­zek teljesen összeĂ©rjenek, Ă©s a hĂșs teljesen megpuhuljon. A friss koriander Ă©s a citrom frissessĂ©ge emeli ki ezt a gazdag Ă©telt, amely minden falatban egy Ășj Ă©lmĂ©nyt ad.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 Ăłra
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 g BĂĄrĂĄnyhĂșs
⭕ 200 g PuhĂ­tott zöldsĂ©gek (pl. sĂĄrgarĂ©pa, paprika)
⭕ 3 db Paradicsom
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ csipet FƱszerek (kömĂ©ny, koriander, fahĂ©j)
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 500 ml Levesalap vagy hĂșsleves
⭕ 1 csokor Friss koriander
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A bĂĄrĂĄnyhĂșst aprĂł kockĂĄkra vĂĄgd, majd egy nagy serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat.

    A bĂĄrĂĄnyhĂșs pörkölĂ©sĂ©vel elƑsegĂ­thetjĂŒk az Ă­zek intenzĂ­vebbĂ© vĂĄlĂĄsĂĄt.

    2

    A hĂșsokat sĂŒsd meg minden oldalrĂłl aranybarnĂĄra, majd vedd ki a serpenyƑbƑl Ă©s tedd fĂ©lre.

    A hĂșs szeletek ne legyenek tĂșl nagyok, hogy egyenletesen megpiruljanak.

    3

    A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd, Ă©s a serpenyƑben pirĂ­tsd meg a maradĂ©k olĂ­vaolajon.

    A fokhagyma Ă©s hagyma lassĂș pirĂ­tĂĄsa Ă©desebb Ă­zt ad az Ă©telnek.

    4

    Add hozzĂĄ a paradicsomokat, a fƱszereket (kömĂ©ny, koriander, fahĂ©j) Ă©s fƑzd 3-5 percig, amĂ­g a paradicsomok szĂ©t nem esnek.

    Ha a paradicsomok nem elĂ©g savanyĂșak, egy kis citromlevet is adhatunk a keverĂ©khez.

    5

    Öntsd vissza a bĂĄrĂĄnyhĂșst a serpenyƑbe, Ă©s adj hozzĂĄ a levesalapot vagy hĂșslevest.

    Ha szĂŒksĂ©ges, egy kis vĂ­zzel is hĂ­gĂ­thatod a levest.

    6

    FƑzd a hĂșsos alapot 30-40 percig, amĂ­g a hĂșs teljesen megpuhul.

    Ha hosszabb ideig fƑzöd, a hĂșs mĂ©g puhĂĄbb Ă©s Ă­nycsiklandĂłbb lesz.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg friss korianderrel, Ă©s egy csipet borsot is szĂłrhatsz rĂĄ.

    A friss koriander és bors kiemelik az étel ízét, és felfrissítik azt.