A bárányhúst apró kockákra vágd, majd egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat.
A bárányhús pörkölésével elősegíthetjük az ízek intenzívebbé válását.
A húsokat süsd meg minden oldalról aranybarnára, majd vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
A hús szeletek ne legyenek túl nagyok, hogy egyenletesen megpiruljanak.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és a serpenyőben pirítsd meg a maradék olívaolajon.
A fokhagyma és hagyma lassú pirítása édesebb ízt ad az ételnek.
Add hozzá a paradicsomokat, a fűszereket (kömény, koriander, fahéj) és főzd 3-5 percig, amíg a paradicsomok szét nem esnek.
Ha a paradicsomok nem elég savanyúak, egy kis citromlevet is adhatunk a keverékhez.
Öntsd vissza a bárányhúst a serpenyőbe, és adj hozzá a levesalapot vagy húslevest.
Ha szükséges, egy kis vízzel is hígíthatod a levest.
Főzd a húsos alapot 30-40 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.
Ha hosszabb ideig főzöd, a hús még puhább és ínycsiklandóbb lesz.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és egy csipet borsot is szórhatsz rá.
A friss koriander és bors kiemelik az étel ízét, és felfrissítik azt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.