Thareed bárányhússal, friss korianderrel díszítve

Thareed bárányhússal

A thareed a közel-keleti és közép-ázsiai konyha egyik ikonikus étele, amely gazdag fűszerekben és húsban. A bárányhús hozzáadása különleges ízt ad ennek az ételnek, miközben a zöldségek és fűszerek egy tökéletes egyveleget alkotnak. A thareed tradicionálisan olyan étel, amelyet hosszú ideig főznek, hogy az ízek teljesen összeérjenek, és a hús teljesen megpuhuljon. A friss koriander és a citrom frissessége emeli ki ezt a gazdag ételt, amely minden falatban egy új élményt ad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Bárányhús
200 g Puhított zöldségek (pl. sárgarépa, paprika)
3 db Paradicsom
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
csipet Fűszerek (kömény, koriander, fahéj)
2 ek. Olívaolaj
500 ml Levesalap vagy húsleves
1 csokor Friss koriander
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst apró kockákra vágd, majd egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat.

    A bárányhús pörkölésével elősegíthetjük az ízek intenzívebbé válását.

    2

    A húsokat süsd meg minden oldalról aranybarnára, majd vedd ki a serpenyőből és tedd félre.

    A hús szeletek ne legyenek túl nagyok, hogy egyenletesen megpiruljanak.

    3

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és a serpenyőben pirítsd meg a maradék olívaolajon.

    A fokhagyma és hagyma lassú pirítása édesebb ízt ad az ételnek.

    4

    Add hozzá a paradicsomokat, a fűszereket (kömény, koriander, fahéj) és főzd 3-5 percig, amíg a paradicsomok szét nem esnek.

    Ha a paradicsomok nem elég savanyúak, egy kis citromlevet is adhatunk a keverékhez.

    5

    Öntsd vissza a bárányhúst a serpenyőbe, és adj hozzá a levesalapot vagy húslevest.

    Ha szükséges, egy kis vízzel is hígíthatod a levest.

    6

    Főzd a húsos alapot 30-40 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.

    Ha hosszabb ideig főzöd, a hús még puhább és ínycsiklandóbb lesz.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és egy csipet borsot is szórhatsz rá.

    A friss koriander és bors kiemelik az étel ízét, és felfrissítik azt.