Thareed marhahússal, pitakenyér darabokkal és friss korianderrel tálalva

Thareed marhahússal

A thareed egy híres török étel, amely a közel-keleti konyha alapétele. A bulgur és a hús kombinációja egy szaftos, gazdag ízvilágú ételt eredményez, melyet különböző változatokban, például csirke, marhahús vagy bárány felhasználásával készítenek. A thareedben a fűszeres paradicsom és a zöldségek mellett a pitakenyér adja a textúrát, miközben a koriander friss íze emeli ki a gazdag húsos ízeket. A thareed ideális választás egy kiadós, de könnyen elkészíthető étkezéshez, és remekül illik a hétvégi családi ebédekhez vagy vacsorákhoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
4 db Paradicsom
1 db Hagyma
1 db Zöldpaprika
3 gerezd Fokhagyma
200 g Bulgur
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander
1 csokor Cilantro
2 db Sült pitakenyér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kis kockákra, majd egy nagy serpenyőben vagy fazékban hevítsd fel az olívaolajat. Pirítsd meg a húst, amíg szépen meg nem barnul.

    A hús pirításánál ügyelj arra, hogy ne zsúfold túl a serpenyőt, mert akkor nem pirul meg egyenletesen.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra, majd add hozzá a húshoz. Pirítsd őket együtt 2-3 percig, amíg az illatuk ki nem jön.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért érdemes alacsonyabb hőmérsékleten pirítani, hogy ne legyen keserű.

    3

    Add hozzá a paradicsomokat, zöldpaprikát és a fűszereket (kömény és koriander), majd önts rá annyi vizet, hogy ellepje az összes hozzávalót. Főzd közepes lángon 30-40 percig, amíg a hús megpuhul.

    Ha a leves túl sűrűvé válik, egy kevés vizet vagy húslevest is adhatunk hozzá.

    4

    A bulgurt öblítsd le, majd add hozzá a húsos keverékhez. Főzd tovább, amíg a bulgur megpuhul, és felszívja a leves levét. Ha szükséges, ízesítheted még sóval és borssal.

    A bulgur gyorsan felszívja a vizet, ezért időnként ellenőrizd, hogy ne legyen túl száraz. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet.

    5

    A pitakenyeret vágd kis darabokra és süsd meg egy serpenyőben, amíg ropogós nem lesz. Tálaláskor helyezd a kész thareed mellé.

    A pitakenyér ropogóssá tétele fontos, mert ez adja a textúrát és a roppanós élvezetet a leveshez.

    6

    Tálald a thareedet egy nagy tányérban, és szórd meg friss korianderrel a tetején.

    A koriander friss íze egyedi ízt ad a thareednek, és segít a fűszeres étel enyhítésében.