Tiganopsomo feta és olívabogyóval, tálalva friss kenyérrel és ropogós feta sajttal.

Tiganopsomo feta és olívabogyóval

A tiganopsomo egy hagyományos görög étel, amelyet gyakran étkezések előtt fogyasztanak. A feta sajt és az olívabogyó ínycsiklandó kombinációja friss, ízletes és könnyen elkészíthető.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
470 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fehér liszt
7 g Élesztő
200 ml Meleg víz
2 ek. Olívaolaj
150 g Feta sajt
100 g Zöld olívabogyó
1 csipet
0.5 tk. Frissen őrölt bors
3 levél Friss oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Az élesztőt feloldjuk a meleg vízben egy csipet cukorral. Hagyjuk 5-10 percig pihenni, amíg a keverék felhabosodik.

    A víz ne legyen túl forró, különben az élesztő nem működik megfelelően.

    2

    A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, az élesztős vizet és az olívaolajat. Jól összegyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.

    A tésztát rugalmasra kell gyúrni, hogy könnyen kezelhető legyen.

    3

    A tésztát lefedve pihentetjük meleg helyen, amíg meg nem kel, kb. 1 órán át.

    Ha a tészta megduplázódik, akkor elérte a megfelelő állapotot.

    4

    A tésztát átgyúrjuk, majd egy 2 cm vastag lapra nyújtjuk. Villával megszurkáljuk a tetejét.

    Ne nyújtsuk túl vékonyra a tésztát, hogy a sütés során ne száradjon ki.

    5

    A feta sajtot morzsoljuk, az olívabogyókat pedig felkarikázzuk. A sajtot és olívabogyót egyenletesen szórjuk a tésztára.

    Az olívabogyókat először érdemes lecsepegtetni, hogy ne engedjenek túl sok olajat.

    6

    Sütjük 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg a tészta szép aranybarnára sül.

    Ha a feta sajt egy kicsit megolvadva krémesebb lesz, miközben a tészta ropogós marad.

    7

    Amikor kész, friss oregánóval díszítve tálaljuk.

    Az oregánó friss, illatos leveleket ad a tetejére.