Az élesztőt feloldjuk a meleg vízben egy csipet cukorral. Hagyjuk 5-10 percig pihenni, amíg a keverék felhabosodik.
Fontos, hogy a víz ne legyen túl forró, különben az élesztő elpusztulhat.
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, oregánót, az élesztős vizet és az olívaolajat. Jól összegyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
A tésztát finoman dolgozd meg, hogy ne legyen túl kemény, hanem rugalmas maradjon.
A tésztát lefedve meleg helyen hagyjuk pihenni kb. 1 órán keresztül, amíg megduplázódik a térfogata.
A pihenési idő alatt a tészta könnyen megkel, így nem kell aggódni a felhabosodás miatt.
Miután a tészta megkelt, átgyúrjuk és kinyújtjuk egy 2 cm vastag lapra. Tálcára helyezzük és egy villával megszurkáljuk.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert az nehezebben sül majd át.
A feta sajtot morzsoljuk és egyenletesen szórjuk a tésztára, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Figyelj arra, hogy a sajt ne égjen meg, de szépen karamellizálódjon a tetején.
Amikor kész, frissen tálaljuk, és még melegen élvezhetjük.
A tészta ropogósra sül, miközben a feta sajt puha és ízletes marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.