Tiganopsomo feta sajttal, tálalva friss kenyérrel és ropogós feta sajttal.

Tiganopsomo klasszikus feta sajttal

A tiganopsomo egy hagyományos görög étel, amit a görög vidéken gyakran fogyasztanak. Az ínycsiklandó feta sajttal a tetején friss ropogós kenyeret alkot, ami tökéletes választás bármilyen étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fehér liszt
7 g Élesztő
200 ml Meleg víz
2 ek. Olívaolaj
150 g Feta sajt
1 csipet
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 tk. Oregano

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Az élesztőt feloldjuk a meleg vízben egy csipet cukorral. Hagyjuk 5-10 percig pihenni, amíg a keverék felhabosodik.

    Fontos, hogy a víz ne legyen túl forró, különben az élesztő elpusztulhat.

    2

    A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, oregánót, az élesztős vizet és az olívaolajat. Jól összegyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.

    A tésztát finoman dolgozd meg, hogy ne legyen túl kemény, hanem rugalmas maradjon.

    3

    A tésztát lefedve meleg helyen hagyjuk pihenni kb. 1 órán keresztül, amíg megduplázódik a térfogata.

    A pihenési idő alatt a tészta könnyen megkel, így nem kell aggódni a felhabosodás miatt.

    4

    Miután a tészta megkelt, átgyúrjuk és kinyújtjuk egy 2 cm vastag lapra. Tálcára helyezzük és egy villával megszurkáljuk.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert az nehezebben sül majd át.

    5

    A feta sajtot morzsoljuk és egyenletesen szórjuk a tésztára, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

    Figyelj arra, hogy a sajt ne égjen meg, de szépen karamellizálódjon a tetején.

    6

    Amikor kész, frissen tálaljuk, és még melegen élvezhetjük.

    A tészta ropogósra sül, miközben a feta sajt puha és ízletes marad.