A szezámmagot egy száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna színű nem lesz. Ezzel kiemeljük a szezám természetes ízét.
A szezámmagot folyamatosan keverd, hogy egyenletesen piruljon, és ne égjen meg.
A barna cukrot és a vizet egy közepes lábasban addig melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik és szirupos állagot nem kap. Ne forrald túl!
Ne hagyd a szirupot túl sokáig a tűzön, mert akkor karamellizálódhat, ami megváltoztatja az ízét.
Ezután add hozzá a pirított szezámmagot és a rizslisztet a cukros sziruphoz, és folyamatos keverés mellett főzd 5 percig.
A rizsliszt segít sűríteni a masszát, és sima, ragadós állagot ad neki.
Amikor a keverék összesűrűsödött, vedd le a tűzről, és add hozzá a kókuszreszeléket, a ghee-t (tisztított vaj) és a cardamomot. Keverd össze, hogy minden jól elvegyüljön.
A ghee adja meg az étel gazdag, vajas ízét, míg a kardamom friss, enyhén fűszeres ízt biztosít.
Formálj kis golyókat a masszából, majd tedd őket egy tálcára. Ha túl ragadós lenne, nedves kézzel formázd őket.
A golyókat gyorsan formázd meg, míg még meleg a massza, hogy könnyebben formálódjon.
Hagyd, hogy a tilkúkok szobahőmérsékletre hűljenek. Az ízek a hűlés közben összeérnek, és az édesség jobban érvényesül.
A tilkúkokat hűtés után akár egy-két napig is el lehet tárolni, és még finomabbak lesznek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.