A tindát hámozd meg, majd vágd apró kockákra.
A tinda gyorsan puhul, ha apró darabokra vágod, így hamarabb elkészül.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a paradicsomot pedig hámozd meg és vágd fel.
A paradicsom hámozása után érdemes a magjait is eltávolítani, hogy ne legyen túl vizes az étel.
Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és pirítsd meg benne a vöröshagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
A fokhagymát és hagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg, így édesebb ízt adnak az ételnek.
Add hozzá a kurkumát, köményt és a felaprított chilipaprikát. Keverd jól össze, hogy a fűszerek kiadják az ízüket.
A fűszereket pirítani segít kihozni az ízüket, de ne hagyd túl sokáig a tűzön, mert megkeseredhetnek.
Add hozzá a paradicsomot, a felkockázott tindát, és egy kevés vizet. Sózd és cukrozd ízlés szerint.
A cukor enyhíti a paradicsom savanykás ízét, és jól kiegyensúlyozza az ételt.
Főzd alacsony lángon 15-20 percig, amíg a tinda megpuhul, és az ízek összeérnek.
Az étel lassú főzéssel gazdagabb ízeket ad, próbáld meg ne keverni túl gyakran, hogy a paradicsom ne essen szét.
Tálald friss korianderrel díszítve.
A koriander frissességet és egy kis citrusos ízt ad, tökéletes kiegészítője ennek az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.