Tinda paradicsommal, egy friss, fűszeres étel, paradicsommal és fűszerekkel

Tinda paradicsommal

A tinda egy hagyományos indiai zöldség, amely a világ számos részén népszerű. A paradicsomos tinda változatok különösen gyakoriak, mivel a paradicsom gazdagítja az ételt, és jól kiemeli a tinda semleges ízét. Ez az étel gyorsan elkészíthető és gazdag ízekkel rendelkezik, tökéletes vegetáriánus étkezéshez. Képzeld el, ahogy a fűszeres tinda és a friss paradicsom összeér, miközben az étel illata betölti a konyhát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Tinda (indiai tök)
2 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkumapor
1 db Chili
2 ek. Olívaolaj
1 csokor Friss koriander
1 tk.
1 csipet Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tindát hámozd meg, majd vágd apró kockákra.

    A tinda gyorsan puhul, ha apró darabokra vágod, így hamarabb elkészül.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a paradicsomot pedig hámozd meg és vágd fel.

    A paradicsom hámozása után érdemes a magjait is eltávolítani, hogy ne legyen túl vizes az étel.

    3

    Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és pirítsd meg benne a vöröshagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagymát és hagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg, így édesebb ízt adnak az ételnek.

    4

    Add hozzá a kurkumát, köményt és a felaprított chilipaprikát. Keverd jól össze, hogy a fűszerek kiadják az ízüket.

    A fűszereket pirítani segít kihozni az ízüket, de ne hagyd túl sokáig a tűzön, mert megkeseredhetnek.

    5

    Add hozzá a paradicsomot, a felkockázott tindát, és egy kevés vizet. Sózd és cukrozd ízlés szerint.

    A cukor enyhíti a paradicsom savanykás ízét, és jól kiegyensúlyozza az ételt.

    6

    Főzd alacsony lángon 15-20 percig, amíg a tinda megpuhul, és az ízek összeérnek.

    Az étel lassú főzéssel gazdagabb ízeket ad, próbáld meg ne keverni túl gyakran, hogy a paradicsom ne essen szét.

    7

    Tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissességet és egy kis citrusos ízt ad, tökéletes kiegészítője ennek az ételnek.