Tiradito passion fruit szósszal tálalva, friss korianderrel díszítve

Tiradito passion fruit szósszal

A tiradito egy hagyományos perui étel, amely halat friss, savanykás szósszal tálal. Az étel egyszerű, de rendkívül ízletes, és a helyi konyha kedvenc étke. Az alap receptben a lime és a chili dominál, de az újabb változatok, mint a passion fruit szósszal készült tiradito, még ínycsiklandóbbá és egzotikusabbá teszik az ételt. A friss koriander és a lime frissítik a halat, míg a passion fruit különleges édes-savanyú íze tökéletes kiegészítője a pörkölés nélküli halnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Fehér hal (pl. sügér vagy pisztráng)
3 db Passion fruit (maracuja)
2 db Lime leve
1 db Vöröshagyma
1 ág Friss koriander
1 db Chili paprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat vágd vékony szeletekre, kb. 1 cm vastagra. A szeleteket tedd egy nagy tálra, és hűtsd le a hűtőben.

    A halat mindig frissen kell készíteni, hogy megőrizze a legjobb ízét és textúráját.

    2

    A passion fruitot (maracuját) vágd félbe, és kanalazd ki a belsejét. A gyümölcspéphez add hozzá a lime levét.

    A passion fruit sosa és a lime savanykás íze remekül kiegészíti a hal ízét, frissítve az ételt.

    3

    A vöröshagymát vékonyra szeleteld fel, és tedd a halra. A chili paprikát vágd apróra, és szórd rá a halra a hagyma mellé.

    A chili és a hagyma együtt fokozza az étel pikáns ízét, de ha nem szereted a túl erős ízeket, csökkentsd a chili mennyiségét.

    4

    A passion fruit és lime keverékét öntsd rá a halra, és alaposan keverd össze.

    A marináld túl hosszú ideig a halat, mert elveszíti frissességét. 10-15 perc elegendő.

    5

    Tálald a tiraditót friss korianderrel díszítve, és egy csipet sóval és borssal megszórva.

    A koriander frissességet és egy kis citrusos ízt ad az ételnek, ami tökéletesen illik a passion fruithoz.