Tiradito rocoto szósszal, friss hal szeletekkel és korianderrel

Tiradito rocoto szósszal

A tiradito a perui konyha egyik híres ételének számít, amelynek a központjában a friss hal áll. A tiradito rocoto szósszal egy különleges változata, amely a csípős rocoto paprikával és lime levével kiemelkedően friss és izgalmas ízt ad az ételnek. A tiradito eredetileg egy gyors étkezés volt, amit a tengerparton szolgáltak fel, és gyorsan népszerűvé vált a helyiek körében. Ez az étel egy igazi perui klasszikus, amely az egyszerű, de nagyszerű ízeket ünnepli.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 g Friss hal (pl. tengeri sügér vagy pisztráng)
1 db Rocoto paprika
2 db Lime
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
3 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss koriander
50 ml Víz
1 db Vöröshagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat szeleteld vékonyra, és helyezd egy tálba. Csepegtess rá egy lime levét, majd sózd és borsozd.

    A hal szeleteknek minél vékonyabbnak kell lenniük, hogy a rocoto szósszal átjárja őket.

    2

    A rocoto paprikát és fokhagymát apróra vágd, majd egy turmixgépben pürésítsd össze egy kis vízzel és olívaolajjal, hogy szószt kapj.

    A rocoto paprika elég csípős, így ha kevésbé szeretnéd, csökkentsd a mennyiségét, vagy válassz enyhébb paprikát.

    3

    A szósszal locsold meg a hal szeleteket, majd keverd össze, hogy minden egyes szeletet átjárjon a pác.

    A halat nem szabad túl sokáig marinálni, hogy ne veszítse el frissességét.

    4

    A vöröshagymát vékony szeletekre vágd, és tedd a halra.

    A vöröshagyma frissessége és enyhe íze jól kiegészíti a rocoto szósz csípősségét.

    5

    Tálald a tiraditót friss korianderrel díszítve, és a maradék lime levével.

    A koriander friss íze emeli ki a hal és a rocoto szósz gazdag ízét, ezért bőségesen tálald.