Tiradito rocoto szósszal, friss hal szeletekkel és korianderrel

Tiradito rocoto szĂłsszal

A tiradito a perui konyha egyik hĂ­res Ă©telĂ©nek szĂĄmĂ­t, amelynek a központjĂĄban a friss hal ĂĄll. A tiradito rocoto szĂłsszal egy kĂŒlönleges vĂĄltozata, amely a csĂ­pƑs rocoto paprikĂĄval Ă©s lime levĂ©vel kiemelkedƑen friss Ă©s izgalmas Ă­zt ad az Ă©telnek. A tiradito eredetileg egy gyors Ă©tkezĂ©s volt, amit a tengerparton szolgĂĄltak fel, Ă©s gyorsan nĂ©pszerƱvĂ© vĂĄlt a helyiek körĂ©ben. Ez az Ă©tel egy igazi perui klasszikus, amely az egyszerƱ, de nagyszerƱ Ă­zeket ĂŒnnepli.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 400 g Friss hal (pl. tengeri sĂŒgĂ©r vagy pisztrĂĄng)
⭕ 1 db Rocoto paprika
⭕ 2 db Lime
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 ek. Friss koriander
⭕ 50 ml Víz
⭕ 1 db Vöröshagyma

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat szeleteld vékonyra, és helyezd egy tålba. Csepegtess rå egy lime levét, majd sózd és borsozd.

    A hal szeleteknek minĂ©l vĂ©konyabbnak kell lenniĂŒk, hogy a rocoto szĂłsszal ĂĄtjĂĄrja Ƒket.

    2

    A rocoto paprikĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd, majd egy turmixgĂ©pben pĂŒrĂ©sĂ­tsd össze egy kis vĂ­zzel Ă©s olĂ­vaolajjal, hogy szĂłszt kapj.

    A rocoto paprika elĂ©g csĂ­pƑs, Ă­gy ha kevĂ©sbĂ© szeretnĂ©d, csökkentsd a mennyisĂ©gĂ©t, vagy vĂĄlassz enyhĂ©bb paprikĂĄt.

    3

    A szósszal locsold meg a hal szeleteket, majd keverd össze, hogy minden egyes szeletet åtjårjon a påc.

    A halat nem szabad tĂșl sokĂĄig marinĂĄlni, hogy ne veszĂ­tse el frissessĂ©gĂ©t.

    4

    A vöröshagymåt vékony szeletekre vågd, és tedd a halra.

    A vöröshagyma frissessĂ©ge Ă©s enyhe Ă­ze jĂłl kiegĂ©szĂ­ti a rocoto szĂłsz csĂ­pƑssĂ©gĂ©t.

    5

    Tålald a tiraditót friss korianderrel díszítve, és a maradék lime levével.

    A koriander friss Ă­ze emeli ki a hal Ă©s a rocoto szĂłsz gazdag Ă­zĂ©t, ezĂ©rt bƑsĂ©gesen tĂĄlald.