Tiramisu bingsu, krémes tiramisu, kakaóporral megszórva, jégpelyhekkel tálalva

Tiramisu bingsu

A Tiramisu bingsu egy izgalmas újragondolása a hagyományos tiramisunak. A koreai bingsu, a reszelt jégpelyhekkel készült desszert, tökéletes alapot ad a tiramisu krémes textúrájának, és egy frissítő, nyári desszertté varázsolja az ételt. Az eredeti tiramisu, amely kávéval, mascarpone sajtjal és kakaóval készül, itt egy fagyott változatban jelenik meg, amely szuper frissítő a meleg napokon. Képzeld el, ahogy a finom jégpelyhek alatt a selymes mascarpone és a kávészirup ízvilága gazdagítja a desszertet – egy valódi ínycsiklandó élmény!

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Jégkockák
200 g Túró
150 g Mascarpone sajt
100 ml Tejszín
50 g Cukor
2 ek. Kávé
1 tk. Kakaópor
1 cs. Vaníliás cukor
2 ek. Kávészirup

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A jeget törd össze egy turmixgépben vagy jégdarálóval, hogy apró jégpelyheket kapj.

    Ha nincs jégdarálód, tedd a jeget egy műanyag zacskóba, és ütögess rá kalapáccsal vagy sodrófával, hogy apróra törd.

    2

    A túrót és a mascarpone sajtot keverd össze egy tálban, majd add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és jól keverd el.

    Ha selymesebb krémet szeretnél, használd a túró helyett csak mascarponét, vagy adj hozzá egy kevés tejszínt is.

    3

    A tejszínt verd fel kemény habbá, és óvatosan keverd bele a túró-mascarpone keverékhez.

    A tejszínt akkor érdemes verni, amikor már nem túl hideg, így könnyebben felverhető.

    4

    A kávét és a kávészirupot keverd el egy kis vízben, hogy egy kávé szirupot készíts, majd öntsd a jeget borító krémre.

    A kávé mennyiségét ízlés szerint állíthatod, ha erősebb ízt szeretnél, akkor több kávét adj hozzá.

    5

    Tálald a tiramisut bingsu formájában, és szórd meg kakaóporral a tetejét.

    A kakaóport finoman szitáld rá a tetejére, hogy egyenletesen oszoljon el a desszerten.