A tojássárgákat keverd habosra a porcukorral egy keverőtálban, amíg világos és krémes állagot nem kap.
A tojássárgákat és a porcukrot addig keverd, amíg a keverék teljesen világos és habos nem lesz. Ez a lépés fontos a fagylalt megfelelő állagának eléréséhez.
Add hozzá a vaníliakivonatot, az eszpresszót és a rumot, majd keverd össze alaposan.
A rum elhagyható, vagy helyettesíthető rumaromával, ha gyerekek is fogyasztják a fagylaltot.
A mascarponét egy másik tálban keverd simára, majd fokozatosan add hozzá a tojásos keveréket, ügyelve arra, hogy egyenletesen elkeveredjen.
A mascarpone legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben lehessen keverni. A tojásos keveréket lassan adagold hozzá, hogy a mascarpone ne csapódjon ki.
A hideg tejszínt verd kemény habbá egy tiszta tálban, majd óvatosan forgasd bele a mascarponés keverékbe, hogy a krémességét megőrizze.
A tejszín legyen nagyon hideg, és a tál is, amiben vered. A kemény habbá vert tejszínt óvatosan forgasd bele a mascarponés keverékbe, hogy a levegő benne maradjon.
Öntsd a keveréket egy légmentesen zárható edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.
A légmentesen zárható edény megakadályozza a jégkristályok kialakulását.
30 percenként keverd át egy villával vagy spatulával, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.
Ez a lépés nagyon fontos a krémes állag eléréséhez. Ne hagyd ki!
Ismételd meg ezt a keverést 4-5 alkalommal az első 3 órában, majd hagyd teljesen megfagyni legalább 6 órán keresztül.
Minél többször kevered át a fagylaltot az első órákban, annál krémesebb lesz a végeredmény.
Tálalás előtt hagyd állni szobahőmérsékleten 5-10 percig, majd szórd meg kakaóporral a hagyományos tiramisu ízhatás érdekében.
A fagylaltot könnyebben tudod gombócolni, ha hagyod egy kicsit felengedni tálalás előtt. A kakaópor helyett használhatsz csokoládéforgácsot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.