Tiramisu fagylalt tálalva

Tiramisu fagylalt

A tiramisu fagylalt egy különleges desszert, amely az olasz tiramisu klasszikus ízvilágát ötvözi a hűsítő fagylalttal. A tiramisu hagyományosan egy réteges édesség, amely kávéba mártott babapiskótából, mascarponéból és kakaóporból áll. Ezt a gazdag és selymes textúrát most egy könnyen elkészíthető fagylalt formájában élvezheted. A titok a megfelelő mascarpone és tejszín arányában rejlik, amely lehetővé teszi, hogy a fagylalt krémes maradjon anélkül, hogy jegesedne. A keverési technika kulcsfontosságú: ha rendszeresen átkevered fagyasztás közben, tökéletes állagot érhetsz el gép nélkül is. Ez a fagylalt ideális választás egy nyári vacsora után vagy egy különleges desszertként egy kávé mellé. Tálalhatod egy kevés reszelt csokoládéval vagy piskótadarabokkal, hogy még autentikusabb legyen az élmény!

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Mascarpone
200 ml Tejszín
50 ml Espresso kávé
80 g Porcukor
2 db Tojássárgája
1 tk. Vaníliakivonat
1 ek. Kakaópor
1 tk. Rum vagy rumaroma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojássárgákat keverd habosra a porcukorral egy keverőtálban, amíg világos és krémes állagot nem kap.

    A tojássárgákat és a porcukrot addig keverd, amíg a keverék teljesen világos és habos nem lesz. Ez a lépés fontos a fagylalt megfelelő állagának eléréséhez.

    2

    Add hozzá a vaníliakivonatot, az eszpresszót és a rumot, majd keverd össze alaposan.

    A rum elhagyható, vagy helyettesíthető rumaromával, ha gyerekek is fogyasztják a fagylaltot.

    3

    A mascarponét egy másik tálban keverd simára, majd fokozatosan add hozzá a tojásos keveréket, ügyelve arra, hogy egyenletesen elkeveredjen.

    A mascarpone legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben lehessen keverni. A tojásos keveréket lassan adagold hozzá, hogy a mascarpone ne csapódjon ki.

    4

    A hideg tejszínt verd kemény habbá egy tiszta tálban, majd óvatosan forgasd bele a mascarponés keverékbe, hogy a krémességét megőrizze.

    A tejszín legyen nagyon hideg, és a tál is, amiben vered. A kemény habbá vert tejszínt óvatosan forgasd bele a mascarponés keverékbe, hogy a levegő benne maradjon.

    5

    Öntsd a keveréket egy légmentesen zárható edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.

    A légmentesen zárható edény megakadályozza a jégkristályok kialakulását.

    6

    30 percenként keverd át egy villával vagy spatulával, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.

    Ez a lépés nagyon fontos a krémes állag eléréséhez. Ne hagyd ki!

    7

    Ismételd meg ezt a keverést 4-5 alkalommal az első 3 órában, majd hagyd teljesen megfagyni legalább 6 órán keresztül.

    Minél többször kevered át a fagylaltot az első órákban, annál krémesebb lesz a végeredmény.

    8

    Tálalás előtt hagyd állni szobahőmérsékleten 5-10 percig, majd szórd meg kakaóporral a hagyományos tiramisu ízhatás érdekében.

    A fagylaltot könnyebben tudod gombócolni, ha hagyod egy kicsit felengedni tálalás előtt. A kakaópor helyett használhatsz csokoládéforgácsot is.