Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.
Fontos, hogy a vaj ne legyen forró, amikor a többi hozzávalóhoz adod, mert megfőzheti a tojásokat.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot és a csipet sót, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.
A sütőport érdemes a liszttel elkeverni, így egyenletesebben fog hatni a tésztában.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.
A tojásokat érdemes habosra verni, hogy a gofri könnyebb és levegősebb legyen.
Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, mert a gofri kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy el nem keverednek.
Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.
A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, mielőtt beleöntöd a tésztát. A vaj helyett használhatsz sütőspray-t is.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofri színét, és akkor vedd ki, amikor aranybarna és ropogós.
Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.
A kész gofrikat sütőrácsra téve tartsd melegen, így nem áznak el.
A mascarpone krémhez keverd össze a mascarponét a porcukorral, majd add hozzá a felvert tejszínt, és keverd simára.
A tejszínt kemény habbá verd fel, hogy a krém könnyű és habos legyen. Óvatosan forgasd össze a mascarponéval, hogy ne törjön össze a hab.
Tálaláskor rétegezd a gofrikat: locsold meg az eszpresszó kávéval, kend meg a mascarpone krémmel, majd szórd meg kakaóporral.
Az eszpresszó kávé helyett használhatsz erős kávét is. A kakaóport szitán keresztül szórd a gofrira, hogy egyenletesebb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.