Tiramisu gofri tálalva

Tiramisu Gofri

A tiramisu a klasszikus olasz desszertek királya, amely a 20. század második felében vált világszerte népszerűvé. Ebben a változatban a tiramisu karakteres ízvilágát egy ropogós gofri alapba zártuk, amely tökéletes választás reggelire vagy desszertként. Képzeld el, ahogy a frissen sült gofri illata keveredik az intenzív eszpresszóval, miközben a selymes mascarpone krém puhán ráolvad a rétegekre! Egy csipetnyi kakaópor a tetején megadja az igazi olasz hangulatot, amely garantáltan mindenkit elvarázsol. Ez a gofri tökéletes egy hétvégi kényeztetéshez vagy egy különleges reggelihez, amely a napot egy ínycsiklandó olasz élménnyé varázsolja.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
250 ml Tej
50 g Vaj
2 db Tojás
10 g Sütőpor
30 g Cukor
1 csipet
50 ml Espresso kávé
200 g Mascarpone
50 g Porcukor
100 ml Tejszín
10 g Kakaópor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.

    Fontos, hogy a vaj ne legyen forró, amikor a többi hozzávalóhoz adod, mert megfőzheti a tojásokat.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot és a csipet sót, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.

    A sütőport érdemes a liszttel elkeverni, így egyenletesebben fog hatni a tésztában.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.

    A tojásokat érdemes habosra verni, hogy a gofri könnyebb és levegősebb legyen.

    4

    Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a gofri kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy el nem keverednek.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, mielőtt beleöntöd a tésztát. A vaj helyett használhatsz sütőspray-t is.

    6

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofri színét, és akkor vedd ki, amikor aranybarna és ropogós.

    7

    Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.

    A kész gofrikat sütőrácsra téve tartsd melegen, így nem áznak el.

    8

    A mascarpone krémhez keverd össze a mascarponét a porcukorral, majd add hozzá a felvert tejszínt, és keverd simára.

    A tejszínt kemény habbá verd fel, hogy a krém könnyű és habos legyen. Óvatosan forgasd össze a mascarponéval, hogy ne törjön össze a hab.

    9

    Tálaláskor rétegezd a gofrikat: locsold meg az eszpresszó kávéval, kend meg a mascarpone krémmel, majd szórd meg kakaóporral.

    Az eszpresszó kávé helyett használhatsz erős kávét is. A kakaóport szitán keresztül szórd a gofrira, hogy egyenletesebb legyen.