Tiramisu ízesítésű samosa aranybarnára sütve

Tiramisu ízesítésű samosa

A tiramisu az olasz desszertek koronázatlan királya, míg a samosa az indiai konyha klasszikusa – ebben a receptben ez a két ikonikus fogás találkozik. Az eredmény egy izgalmas, édes samosa, amely a mascarpone, kávé és csokoládé jegyeit viseli magán. Amint a samosák sülnek, a tiramisu-krém selymessé válik, a csokoládé megolvad, és az egész tésztabatyut átjárja a kávé illata. A külseje ropogós, a belseje lágy, és minden falat egy desszertélmény. Ez az édesség kiválóan alkalmas elegáns vacsorák végére, különleges alkalmakra, de akár egy baráti összejövetelre is. Tipp: A krémet előző este is elkészítheted, hogy még jobban összeérjenek az ízek!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
970 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 cs. Leveles tészta
100 g Mascarpone
30 g Porcukor
1 tk. Instant kávé
40 g Étcsokoládé
1 db Tojás
1 tk. Kakaópor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A mascarponét keverd össze a porcukorral és az instant kávéval egy közepes tálban. A csokoládét reszeld le vagy aprítsd kis darabokra, majd add a krémhez. Alaposan keverd össze, és tedd hűtőbe 10 percre, hogy kissé megdermedjen.

    Ha nincs mascarponéd, használhatsz krémsajtot is, de a mascarpone lágyabb és krémesebb állagot biztosít.

    2

    A leveles tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen kb. 2 mm vastagságúra, majd vágd 10x10 cm-es négyzetekre. Ha a tészta túl meleg, tedd vissza rövid időre a hűtőbe.

    A tészta nyújtásánál figyelj, hogy egyenletes vastagságú legyen, különben nem sül egyenletesen.

    3

    Tegyél minden tésztanégyzet közepére egy teáskanálnyi tiramisu krémet. Ügyelj, hogy a töltelék ne érje el a széleket, különben sütés közben kifolyhat. Tipp: Ne töltsd túl!

    Ha a töltelék túl lágy, adj hozzá egy kevés zselatint, hogy jobban megdermedjen.

    4

    Hajtsd félbe a tésztát háromszög alakban, majd a széleit nyomd le villával. Ez biztosítja, hogy a samosa jól záródjon és ne nyíljon ki sütés közben.

    A villa helyett használhatsz egy kevés vízzel megnedvesített ecsetet is a szélek összeragasztásához, majd utána nyomd le villával a biztos zárás érdekében.

    5

    Verd fel a tojást, és kend meg vele a samosák tetejét. Ettől szép fényt és aranybarna színt kapnak. Ha tojásmentesen készítenéd, használj helyette növényi tejet.

    A tojásba keverhetsz egy kevés tejet vagy vizet, hogy könnyebben kenhető legyen.

    6

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és helyezd a samosákat sütőpapírral bélelt tepsire. Süsd 18–20 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz. Figyeld a sütés végét, nehogy túlpiruljon a tészta.

    Ha a samosák túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    7

    Sütés után hagyd 10 percig hűlni, majd szórd meg enyhén kakaóporral a tetejüket. Tálald langyosan – a belső töltelék így még selymesebb lesz!

    A kakaópor helyett szórhatsz rájuk porcukrot is.