A mascarponét keverd össze a porcukorral és az instant kávéval egy közepes tálban. A csokoládét reszeld le vagy aprítsd kis darabokra, majd add a krémhez. Alaposan keverd össze, és tedd hűtőbe 10 percre, hogy kissé megdermedjen.
Ha nincs mascarponéd, használhatsz krémsajtot is, de a mascarpone lágyabb és krémesebb állagot biztosít.
A leveles tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen kb. 2 mm vastagságúra, majd vágd 10x10 cm-es négyzetekre. Ha a tészta túl meleg, tedd vissza rövid időre a hűtőbe.
A tészta nyújtásánál figyelj, hogy egyenletes vastagságú legyen, különben nem sül egyenletesen.
Tegyél minden tésztanégyzet közepére egy teáskanálnyi tiramisu krémet. Ügyelj, hogy a töltelék ne érje el a széleket, különben sütés közben kifolyhat. Tipp: Ne töltsd túl!
Ha a töltelék túl lágy, adj hozzá egy kevés zselatint, hogy jobban megdermedjen.
Hajtsd félbe a tésztát háromszög alakban, majd a széleit nyomd le villával. Ez biztosítja, hogy a samosa jól záródjon és ne nyíljon ki sütés közben.
A villa helyett használhatsz egy kevés vízzel megnedvesített ecsetet is a szélek összeragasztásához, majd utána nyomd le villával a biztos zárás érdekében.
Verd fel a tojást, és kend meg vele a samosák tetejét. Ettől szép fényt és aranybarna színt kapnak. Ha tojásmentesen készítenéd, használj helyette növényi tejet.
A tojásba keverhetsz egy kevés tejet vagy vizet, hogy könnyebben kenhető legyen.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és helyezd a samosákat sütőpapírral bélelt tepsire. Süsd 18–20 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz. Figyeld a sütés végét, nehogy túlpiruljon a tészta.
Ha a samosák túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.
Sütés után hagyd 10 percig hűlni, majd szórd meg enyhén kakaóporral a tetejüket. Tálald langyosan – a belső töltelék így még selymesebb lesz!
A kakaópor helyett szórhatsz rájuk porcukrot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.