Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
A zselatinlapokat egyenként tedd a vízbe, hogy ne ragadjanak össze.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt és a cukrot közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Add hozzá a vanília kivonatot és az espresso kávét.
Ne forrald a tejszínt, csak melegítsd fel, hogy a cukor elolvadjon. A forralás megváltoztathatja a textúráját.
Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a forró tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.
A zselatin alapos kinyomkodása fontos, mert a felesleges víz befolyásolja a panna cotta állagát.
A mascarponét keverd simára, majd fokozatosan add hozzá a tejszínes-kávés keveréket, hogy csomómentes legyen.
A mascarponét először szobahőmérsékleten hagyd kicsit meglágyulni, így könnyebb lesz csomómentesen elkeverni.
Szűrd át a keveréket, hogy sima textúrát kapj, majd öntsd elegáns poharakba. Helyezd hűtőbe, hogy megszilárduljon (legalább 3-4 óra).
A szűrés eltávolítja az esetleges csomókat és biztosítja a tökéletesen sima végeredményt. A hűtőben legalább 4 órán át hagyd dermedni, de a legjobb, ha egy éjszakán át hűtöd.
Tálalás előtt szórj a tetejére kakaóport, és díszítsd morzsolt amaretti keksszel.
A kakaóport közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne ázzon el. Az amaretti keksz helyett használhatsz más kekszet vagy csokoládéforgácsot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.