A csirkecomb filét vágd kisebb darabokra, a tofut pedig kockázd fel. A hagymát hámozd meg, és szeleteld fel vékony karikákra. A tavaszi hagymát is vágd apróra.
A csirkehús könnyen elkészíthető, ha nem vágod túl vastagra – így gyorsabban átsül.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd tedd bele a csirkehúst és a hagymát. Párold 5-6 percig, amíg a hús teljesen meg nem pirul.
A hús pirítása segíti, hogy jobban megőrizze a levét és ne legyen száraz.
Add hozzá a tofu kockákat, és keverd össze a csirkével és a hagymával. Pirítsd együtt 3-4 percig.
Ha a tofu nem elég ízes, pótolhatod szójaszósszal a pirítás után.
Öntsd hozzá a dashi alaplevet, a szójaszószt, a mirint és a cukrot. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és hagyd főzni 10-12 percig, amíg az ízek jól összeérnek.
A mirin édes és enyhén alkoholos íze tökéletesen kiegészíti a szójaszósz sós jegyeit.
A tojásokat verd fel egy tálban, majd lassan öntsd a forró leveshez. Keverés nélkül hagyd, hogy az egész tojás megfőljön a levesben.
A tojásokat ne keverd, hogy szépen, egyben megfőjenek a levesben. Ha túlfőzöd, keményebb lesz a textúrájuk.
Miután a tojás megszilárdult, szórd a tetejére a tavaszi hagymát és frissen őrölt borsot. Tálald az ételt egy tál rizs tetején.
A rizs legyen meleg és ragadós, hogy a leves jól tapadjon hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.