Tofu töltelékű Oyakodon rizs tetején, tojással és tavaszi hagymával díszítve

Tofu töltelékű Oyakodon

A japán Oyakodon egy híres, gyorsan elkészíthető étel, amely a családi vacsorák igazi alapétele. Az \'Oyakodon\' szó azt jelenti, hogy \'szülők és gyermekek\', és az étel neve arra utal, hogy a csirke és a tojás az ételben szimbólumot alkotnak. A tofu hozzáadásával egy különleges változatot készíthetünk, amely a vegetáriánusok számára is élvezhető. A dashi alaplé és a mirin édes íze tökéletes egyensúlyt alkot a sós szójaszósszal. Ez az étel kiváló választás gyors, de tápláló étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Tofu
250 g Csirkecomb filé
1 db Hagyma
2 db Tojás
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Cukor
2 ek. Mirin
200 ml Dashi alaplé
1 ek. Olaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Tavaszi hagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecomb filét vágd kisebb darabokra, a tofut pedig kockázd fel. A hagymát hámozd meg, és szeleteld fel vékony karikákra. A tavaszi hagymát is vágd apróra.

    A csirkehús könnyen elkészíthető, ha nem vágod túl vastagra – így gyorsabban átsül.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd tedd bele a csirkehúst és a hagymát. Párold 5-6 percig, amíg a hús teljesen meg nem pirul.

    A hús pirítása segíti, hogy jobban megőrizze a levét és ne legyen száraz.

    3

    Add hozzá a tofu kockákat, és keverd össze a csirkével és a hagymával. Pirítsd együtt 3-4 percig.

    Ha a tofu nem elég ízes, pótolhatod szójaszósszal a pirítás után.

    4

    Öntsd hozzá a dashi alaplevet, a szójaszószt, a mirint és a cukrot. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és hagyd főzni 10-12 percig, amíg az ízek jól összeérnek.

    A mirin édes és enyhén alkoholos íze tökéletesen kiegészíti a szójaszósz sós jegyeit.

    5

    A tojásokat verd fel egy tálban, majd lassan öntsd a forró leveshez. Keverés nélkül hagyd, hogy az egész tojás megfőljön a levesben.

    A tojásokat ne keverd, hogy szépen, egyben megfőjenek a levesben. Ha túlfőzöd, keményebb lesz a textúrájuk.

    6

    Miután a tojás megszilárdult, szórd a tetejére a tavaszi hagymát és frissen őrölt borsot. Tálald az ételt egy tál rizs tetején.

    A rizs legyen meleg és ragadós, hogy a leves jól tapadjon hozzá.