Tofuval készült Congee, kínai rizs kása tofut, fokhagymát és gyömbért tartalmaz

Tofuval készült Congee

A Tofuval készült Congee egy hagyományos kínai étel, amely gazdag ízében a tofu és a kásás rizs kombinációját használja. Az étel gyakran szolgál meleg étkezésként, reggelire vagy könnyed vacsorára. A gyömbér és fokhagyma gazdag íze és a tofu lágy textúrája tökéletes harmóniát alkot, míg a szójaszósz adja a kívánt sós jegyeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizs (kásás rizs)
1 l Víz
150 g Tofu
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger (gyömbér)
1 tk. Szezámolaj
1 csipet
1 szál Zöldhagyma
2 ek. Szójaszósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, hogy a felesleges kemikáliák eltávolításra kerüljenek. Tedd egy fazékba, és öntsd rá a vizet.

    A rizs mosása segít abban, hogy a congee kellemesebb textúrájú legyen, és elkerüld a kemikáliákat.

    2

    Főzd a rizst alacsony hőmérsékleten körülbelül 30-40 percig, amíg teljesen megpuhul és kásás állagú lesz. Ha szükséges, adj hozzá vizet, hogy elérd a kívánt állagot.

    Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet, hogy lágyabb legyen.

    3

    A tofut apró darabokra vágd fel, és tedd félre.

    A tofu lehet természetes vagy füstölt is, attól függően, hogy melyik ízvilágot keresed.

    4

    A fokhagymát és a gyömbért aprítsd fel, majd egy serpenyőben pirítsd meg szezámolajon 2-3 percig.

    A fokhagyma és a gyömbér gyors pirítása gazdag aromát ad az ételnek.

    5

    Amikor a rizs kész, add hozzá a pirított fokhagymát és gyömbért, majd a tofut és a szójaszószt. Keverd jól össze.

    A tofu könnyen felszívja a fűszereket, így az ízek gazdagabbak lesznek.

    6

    Tálald az ételt melegen, szórd meg zöldhagymával, és egy kis szezámolajat is locsolhatsz rá.

    A zöldhagyma frissessége és a szezámolaj gazdagítja a congee ízét, és extra finom réteget ad.