Tofuval készült Nikujaga, tofu, marhahús, édesburgonya és friss zöldhagyma

Tofuval készült Nikujaga

A Nikujaga egy hagyományos japán étel, amelyet húsos pörkölttel készítenek, és gyakran étkezés közbeni gyors étkezésként szolgálnak. Eredetileg marhahússal készült, de a tofuval készült változat egy vegetáriánus alternatívát kínál. A zöldségek és tofu gazdag ízt adnak az ételnek, míg a szójaszósz és mirin kiemelik az umami ízt. Ez a változat tökéletes azok számára, akik szeretnék kipróbálni a japán konyhát, miközben egészségesebbek maradnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tofu
200 g Marhahús (vékony szeletek)
1 db Édesburgonya
1 db Vöröshagyma
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
1 ek. Szezámolaj
0.5 tk. Bors
2 szál Friss zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofu-t vágd nagyobb kockákra, és egy serpenyőben, közepes lángon, kevés szezámolajon pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    A tofu-t papírtörlővel nyomd le egy kicsit, hogy eltávolítsd a fölösleges vizet, így könnyebben megpirul.

    2

    A vöröshagymát szeleteld fel vékonyan, az édesburgonyát hámozd meg és vágd fel kisebb darabokra.

    Az édesburgonyát apróra vágva gyorsabban megpuhul és könnyebben összeérnek az ízek.

    3

    A marhahúst vékony szeletekre vágd, és egy másik serpenyőben, szezámolajon pirítsd meg a hagymával együtt, amíg a hús meg nem barnul.

    A marhahúsnak gyorsan meg kell pirulnia, hogy megtartja a szaftos állagát, ne süsd túl!

    4

    Add hozzá az édesburgonyát, a szójaszószt, a mirint, a cukrot és a borsot, majd keverd össze alaposan.

    A mirin adja az ételnek az édes, enyhén alkoholos ízt, míg a szójaszósz mélységet és umamit biztosít.

    5

    Önts egy kevés vizet a serpenyőbe, és fedd le. Főzd a hozzávalókat 10-15 percig, amíg az édesburgonya megpuhul és a hús is teljesen átsül.

    Ha szükséges, adj még hozzá egy kis vizet, hogy az étel ne legyen túl száraz. Az étel gazdag, szószos állagot kap a főzés közben.

    6

    Végül add hozzá a megpirított tofut, keverd bele a szószba, és főzd további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A tofu ne főjön túl sokáig, mert akkor széteshet. A cél, hogy felszívja a szósz ízét, de ne veszítse el a formáját.

    7

    Tálald friss zöldhagymával díszítve, és élvezd a Lomi salmon hideg ételként vagy egy könnyű étkezésként.

    A zöldhagyma frissessége kiemeli az étel ízeit és színt ad a tálhoz.