Togarashi rizsgolyók, friss korianderrel és szezámmaggal díszítve

Togarashi rizsgolyókkal

A togarashi rizsgolyók egy hagyományos japán étel, amelyet gyakran fogyasztanak éttermekben vagy utcai árusoknál. A rizsgolyók ropogósak és gazdag ízűek, a togarashi fűszerkeverék csípőssége és a szezámmag gazdag ízvilága teszi őket különlegessé. Ezt a változatot gyakran tálalják friss korianderrel és szójaszósszal, hogy még ízletesebbé váljon. A togarashi rizsgolyók nemcsak ínycsiklandóak, hanem könnyen elkészíthetők, és vegán étkezéshez is ideálisak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs (fehér rizs)
1 ek. Togarashi fűszerkeverék
2 tk. Szezámmag
1 lap Nori (tengeri alga)
2 ek. Szójaszósz
1 cm Ginger (gyömbér)
1 db Tojás
50 ml Víz
0.5 tk.
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg sós vízben, amíg megpuhul. Hagyd kihűlni.

    A rizs minél jobban kihűl, annál könnyebben formálható golyókká.

    2

    Amikor a rizs kihűlt, add hozzá a tojást, szójaszószt, togarashi fűszerkeveréket, és keverd össze jól.

    A togarashi fűszerkeverék csípős íze kiemeli a rizsgolyók ízét, de ha nem szereted a csípőset, használj kevesebb fűszert.

    3

    A nori lapot apró darabokra vágd, és add hozzá a rizshez. Ez egy extra umami ízt ad a golyóknak.

    A nori a tengeri ízével különleges karaktert ad a rizsgolyóknak.

    4

    A keveréket formázd kis golyókká, és a szezámmagot is szórd rájuk.

    A rizsgolyók méretével szabadon kísérletezhetsz, de a közepes méret praktikus a tálaláshoz.

    5

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és süsd a rizsgolyókat 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A golyók minden oldalát pirítsd meg, hogy egyenletesen ropogósak legyenek.

    6

    Tálald a togarashi rizsgolyókat szójaszószba mártogatva, és szórj rá még egy kis szezámmagot és friss koriandert.

    A koriander friss íze és a szójaszósz sós íze jól kiegészíti a rizsgolyók finom, fűszeres ízét.