A rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg sós vízben, amíg megpuhul. Hagyd kihűlni.
A rizs minél jobban kihűl, annál könnyebben formálható golyókká.
Amikor a rizs kihűlt, add hozzá a tojást, szójaszószt, togarashi fűszerkeveréket, és keverd össze jól.
A togarashi fűszerkeverék csípős íze kiemeli a rizsgolyók ízét, de ha nem szereted a csípőset, használj kevesebb fűszert.
A nori lapot apró darabokra vágd, és add hozzá a rizshez. Ez egy extra umami ízt ad a golyóknak.
A nori a tengeri ízével különleges karaktert ad a rizsgolyóknak.
A keveréket formázd kis golyókká, és a szezámmagot is szórd rájuk.
A rizsgolyók méretével szabadon kísérletezhetsz, de a közepes méret praktikus a tálaláshoz.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és süsd a rizsgolyókat 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
A golyók minden oldalát pirítsd meg, hogy egyenletesen ropogósak legyenek.
Tálald a togarashi rizsgolyókat szójaszószba mártogatva, és szórj rá még egy kis szezámmagot és friss koriandert.
A koriander friss íze és a szójaszósz sós íze jól kiegészíti a rizsgolyók finom, fűszeres ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.