Tojáslikőrös cannoli tálalva

Tojáslikőrös cannoli

A tojáslikőr hagyományosan téli és ünnepi ital, amely Európa-szerte számos desszert alapja. A mascarpone lágy textúrájával kombinálva egy különleges, selymes krémet kapunk, amely kiválóan illik a ropogós cannoli tésztájához. Ez a desszert ideális ünnepi alkalmakra, karácsonyi ebédekre vagy egy különleges téli estéhez. A tojáslikőr aromás, vaníliás íze jól kiegészíti a mascarpone természetes krémességét. Tipp: használj minőségi házi vagy prémium tojáslikőrt a krémhez, így intenzívebb lesz az ízhatás. A tésztát előre elkészítheted, de a krémet csak közvetlenül a tálalás előtt töltsd bele, hogy ropogós maradjon!

Előkészület 45 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 55 perc
1440 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Liszt
30 g Cukor
30 g Vaj
1 db Tojás
40 ml Fehérbor
1 csipet
100 g Mascarpone
30 g Porcukor
2 ek. Tojáslikőr
1 tk. Vanília kivonat
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, cukrot és sót egy nagy tálban. Add hozzá a vajat, tojást és fehérbort, majd gyúrd össze sima, rugalmas tésztává. Csomagold fóliába, és pihentesd 30 percig hűtőben.

    A vaj legyen hideg, amikor hozzáadod a liszthez. A pihentetés alatt a tészta könnyebben nyújtható lesz.

    2

    A mascarponét keverd simára a porcukorral, tojáslikőrrel és vanília kivonattal. Dolgozd simára spatulával, majd helyezd hűtőbe legalább 30 percre, hogy besűrűsödjön.

    A mascarpone legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben keverhető legyen. A hűtés segít a krémnek, hogy sűrűbb legyen.

    3

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra. Vágj belőle 10x10 cm-es négyzeteket, és tekerd fel fém cannoli formákra. Nedvesítsd be a széleket, és nyomd össze, hogy sütéskor ne nyíljanak szét.

    Minél vékonyabbra nyújtod a tésztát, annál ropogósabb lesz a cannoli. A szélek alapos benedvesítése elengedhetetlen, különben sütés közben szétnyílik.

    4

    Hevítsd az olajat 180°C-ra. Süss 2-3 cannolit egyszerre aranybarnára. Csepegtesd le papírtörlőn, majd amikor kihűltek, óvatosan húzd le őket a formákról.

    Az olaj hőmérsékletét ellenőrizd sütőhőmérővel, ha nincs, akkor egy darabka tésztával ellenőrizheted, hogy elég forró-e az olaj. Ügyelj, hogy ne égjenek meg a cannolik!

    5

    A kihűlt héjakat habzsák segítségével töltsd meg a tojáslikőrös mascarponekrémmel. Töltsd meg mindkét végét, hogy a krém szépen eloszoljon. Csak közvetlenül tálalás előtt töltsd meg.

    Ha nincs habzsákod, használhatsz egy erős zacskót, aminek levágod a sarkát. A tésztát közvetlenül tálalás előtt töltsd meg, különben a krém átáztatja a tésztát.

    6

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral. A tojáslikőr édes, vaníliás aromája és a mascarpone lágy állaga harmonikus egységet alkot. Díszítés nem szükséges – a tálalás maradjon letisztult.

    A porcukrot szitán keresztül szórd a cannoli tetejére.