Tokaji aszĂșs parfĂ© tĂĄlalva

Tokaji aszĂșs parfĂ©

A Tokaji aszĂșs parfĂ© egy gazdag Ă©s Ă­nycsiklandĂł desszert, amely a Tokaji aszĂș kĂŒlönleges Ă­zĂ©t hozza el a parfĂ© vilĂĄgĂĄba. A Tokaji aszĂș, mint az egyik legismertebb Ă©s legĂ©rtĂ©kesebb borfajta, tökĂ©letesen illik egy olyan Ă©dessĂ©ghez, amely a gazdag, Ă©des Ă­zeket Ă©s a krĂ©mes textĂșrĂĄt ötvözi. A parfĂ© ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs azoknak, akik egy kĂŒlönleges, de egyszerƱ Ă©dessĂ©gre vĂĄgynak, amely a Tokaji aszĂș Ă­zĂ©t kiemeli.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 200 ml Tej
⭕ 50 g Cukor
⭕ 3 db Tojás sárgája
⭕ 3 ek. Tokaji aszĂș
⭕ 1 cs. Vaníliás cukor

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ az összes hozzĂĄvalĂłt. A tejet Ă©s tejszĂ­nt öntsd egy lĂĄbasba, Ă©s melegĂ­tsd közepes lĂĄngon. Ne forrald fel, csak langyosĂ­tsd meg.

    A hozzĂĄvalĂłk elƑkĂ©szĂ­tĂ©se meggyorsĂ­tja a folyamatot Ă©s elkerĂŒlheted, hogy valamit kifelejts.

    2

    A tojås sårgåjåt a cukorral és a vaníliås cukorral habosra keverd egy tålban. Add hozzå a langyos tejet és tejszínt, majd folyamatos keverés mellett öntsd vissza a låbasba.

    A tojåssårgåjåt minél habosabbra kevered, annål könnyebb lesz a krém ållaga.

    3

    Folyamatos keverĂ©s mellett fƑzd a keverĂ©ket 5-7 percig alacsony lĂĄngon, amĂ­g egy kicsit besƱrƱsödik. Azonban ĂŒgyelj rĂĄ, hogy ne kezdjen el forrni.

    Fontos a folyamatos keverĂ©s, mert Ă­gy elkerĂŒlheted, hogy a krĂ©m leĂ©gjen vagy összecsomĂłsodjon. A krĂ©m akkor jĂł, ha a kanĂĄl hĂĄtuljĂĄn megtart egy vĂ©kony rĂ©teget.

    4

    A Tokaji aszĂșt öntsd a tojĂĄsos keverĂ©khez, Ă©s alaposan keverd el, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A Tokaji aszĂș minƑsĂ©ge nagyban befolyĂĄsolja a parfĂ© vĂ©gsƑ Ă­zĂ©t, ezĂ©rt Ă©rdemes jĂł minƑsĂ©gƱ aszĂșt vĂĄlasztani.

    5

    MiutĂĄn jĂłl összekeverted, szƱrd le a keverĂ©ket egy finom szƱrƑn, hogy eltĂĄvolĂ­tsd a darabos rĂ©szeket. Öntsd a keverĂ©ket egy tĂĄlba, Ă©s hagyd lehƱlni szobahƑmĂ©rsĂ©kleten.

    A szƱrĂ©s segĂ­t eltĂĄvolĂ­tani az esetleges tojĂĄsdarabokat vagy egyĂ©b szennyezƑdĂ©seket, Ă­gy a parfĂ© selymesebb lesz.

    6

    HƱtsd a keverĂ©ket legalĂĄbb 3-4 ĂłrĂĄra a hƱtƑben, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek Ă©s a parfĂ© jĂłl megszilĂĄrduljon.

    Ha van rĂĄ idƑd, hagyd a parfĂ©t egy Ă©jszakĂĄn ĂĄt a hƱtƑben, hogy az Ă­zek mĂ©g jobban összeĂ©rjenek.