Tökös-fahéjas bao bun tålalva

Tökös-fahéjas bao bun

A sĂŒtƑtök Ă©s a fahĂ©j klasszikus Ƒszi pĂĄrosĂ­tĂĄsa a vilĂĄg szĂĄmos pontjĂĄn jelen van – gondoljunk csak az amerikai pumpkin pie-ra vagy a sĂŒtƑtökkrĂ©mlevesekre. A bao bun ebben a receptben keleti textĂșrĂĄt ad ennek a jĂłl ismert Ă­zharmĂłniĂĄnak. Ahogy a meleg fahĂ©jas töltelĂ©k beleolvad a puha tĂ©sztĂĄba, egybƑl beköszönt az Ƒszi hangulat – a szĂ­nes falevelek, meleg pokrĂłcok Ă©s a forrĂł italok ideje. Ez az Ă©dessĂ©g nemcsak Ă­zĂ©ben, hanem illatĂĄban is ĂŒnnepi. A tökĂ©letes ĂĄllag Ă©rdekĂ©ben fontos, hogy a töltelĂ©k sƱrƱ legyen, de mĂ©gis kenhetƑ. A bao bun kĂŒlönlegessĂ©ge, hogy melegen Ă©s langyosan is kivĂĄlĂł, Ă©s akĂĄr vendĂ©gvĂĄrĂł desszertkĂ©nt is tĂĄlalhatĂł.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 6 perc
Teljes 16 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Bao bun
⭕ 150 g SĂŒtƑtök pĂŒrĂ©
⭕ 1 ek. Kristálycukor
⭕ 1 tk. FahĂ©j
⭕ 20 g Vaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sĂŒtƑtököt sĂŒsd puhĂĄra, majd pĂŒrĂ©sĂ­tsd simĂĄra (vagy hasznĂĄlj elƑre elkĂ©szĂ­tett, adalĂ©kmentes tökpĂŒrĂ©t). Egy serpenyƑben olvaszd meg a vajat, add hozzĂĄ a pĂŒrĂ©t, a cukrot Ă©s a fahĂ©jat, majd kevergetve fƑzd 4-5 percig, amĂ­g sƱrƱ krĂ©met kapsz.

    A sĂŒtƑtököt villĂĄval szurkĂĄld meg sĂŒtĂ©s elƑtt, hogy ne repedjen szĂ©t. A vajat alacsony lĂĄngon olvaszd, nehogy megĂ©gjen.

    2

    A bao bunokat gƑzöld meg: sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt gƑzölƑbe tedd Ƒket, Ă©s forrĂĄsban lĂ©vƑ vĂ­z fölött gƑzöld 5-6 percig. Ne nyisd fel a gƑzölƑt fƑzĂ©s közben, kĂŒlönben a tĂ©szta összeeshet.

    Ha nincs gƑzölƑd, egy fĂ©m szƱrƑt is hasznĂĄlhatsz, amit egy lĂĄbas fölĂ© helyezel. Ügyelj arra, hogy a vĂ­z ne Ă©rjen a szƱrƑ aljĂĄhoz.

    3

    A bao bunokat Ăłvatosan nyisd szĂ©t, Ă©s kanalazz mindegyikbe egy adag tökös-fahĂ©jas krĂ©met. A töltelĂ©k legyen meleg, de ne tĂșl forrĂł, hogy ne ĂĄztassa el a tĂ©sztĂĄt.

    A bao bunokat egy éles késsel vågd be óvatosan, hogy ne szakadjon el a tészta.

    4

    TĂĄlald melegen, vagy szobahƑmĂ©rsĂ©kleten. Tipp: egy kevĂ©s reszelt szerecsendiĂłval vagy gyömbĂ©rrel tovĂĄbb fokozhatod az Ƒszi Ă­zhatĂĄst.

    A bao bunokat tålalhatod egy bambusz kosårban, ami autentikusabb megjelenést kölcsönöz.