Tökös panna cotta pohárban

Tökös panna cotta

A panna cotta az olasz desszertek egyik legismertebb képviselője, amely krémes textúrájával és kifinomult ízvilágával vált híressé. Ez az őszi változat tökpürével és fűszerekkel gazdagítva tökéletes választás az évszak hangulatának megidézésére. Egyaránt kiváló hétköznapi édességként vagy ünnepi desszertként, hiszen egyszerű elkészíteni, mégis lenyűgöző látványt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
290 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Tejszín
200 g Tökpüré
60 g Cukor
1 tk. Vanília kivonat
3 db Zselatin lap
1 tk. Fahéj
0.5 tk. Szerecsendió
100 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak. Ez idő alatt készítsd elő a tökpürét és a fűszereket.

    A zselatinlapoknak elegendő időt kell hagyni a puhulásra, körülbelül 5-10 percet.

    2

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet, a cukrot, a vaníliát, a fahéjat és a szerecsendiót. Melegítsd lassú tűzön, de ne forrald fel.

    A tej és a tejszín arányával szabályozhatod a panna cotta gazdagságát. Több tejjel könnyebb, több tejszínnel krémesebb lesz.

    3

    Add hozzá a tökpürét a láboshoz, és keverd simára. Fontos, hogy az alap homogén legyen.

    Használj botmixert, ha nem tudod csomómentesre keverni a tökpürét a tejszínes keverékkel.

    4

    Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a megpuhult zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak a forró keverékben.

    Ha a zselatin nem oldódik fel teljesen, tedd vissza a lábost a tűzre nagyon alacsony lángon, és keverd, amíg fel nem oldódik. Vigyázz, ne forrald!

    5

    Öntsd a keveréket poharakba vagy formákba, és hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megdermedjen.

    A gyorsabb hűtés érdekében a poharakat tedd jégfürdőbe, mielőtt a hűtőbe raknád.

    6

    Tálaláskor díszítsd a panna cottát tejszínhabbal vagy egy csipetnyi fahéjjal.

    Pörkölt dióval vagy karamellizált tökmaggal is finom.