Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak. Ez idő alatt készítsd elő a tökpürét és a fűszereket.
A zselatinlapoknak elegendő időt kell hagyni a puhulásra, körülbelül 5-10 percet.
Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet, a cukrot, a vaníliát, a fahéjat és a szerecsendiót. Melegítsd lassú tűzön, de ne forrald fel.
A tej és a tejszín arányával szabályozhatod a panna cotta gazdagságát. Több tejjel könnyebb, több tejszínnel krémesebb lesz.
Add hozzá a tökpürét a láboshoz, és keverd simára. Fontos, hogy az alap homogén legyen.
Használj botmixert, ha nem tudod csomómentesre keverni a tökpürét a tejszínes keverékkel.
Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a megpuhult zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak a forró keverékben.
Ha a zselatin nem oldódik fel teljesen, tedd vissza a lábost a tűzre nagyon alacsony lángon, és keverd, amíg fel nem oldódik. Vigyázz, ne forrald!
Öntsd a keveréket poharakba vagy formákba, és hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megdermedjen.
A gyorsabb hűtés érdekében a poharakat tedd jégfürdőbe, mielőtt a hűtőbe raknád.
Tálaláskor díszítsd a panna cottát tejszínhabbal vagy egy csipetnyi fahéjjal.
Pörkölt dióval vagy karamellizált tökmaggal is finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.