Karikázd fel a zöldhagymát, vágd félbe a főtt tojásokat, szeleteld fel a chashu sertéshúst, a menmát, reszeld le a gyömbért és zúzd össze a fokhagymát.
A chashu sertéshúst érdemes előre elkészíteni, mert időigényes. Ha nincs időd, használhatsz bolti szeletelt sült húst is.
Egy közepes lábasban melegítsd fel a csirke alaplevet. Add hozzá a szójaszószt, fokhagymát és gyömbért. Főzd 6-8 percig, hogy összeérjenek az ízek.
Ha nincs csirke alapleved, használhatsz zöldség alaplevet is, de a csirke alaplé gazdagabb ízt ad.
Főzd meg a ramen tésztát a csomagolás szerint. Ha kész, öblítsd le hideg vízzel, és keverd át kevés szezámolajjal, hogy ne tapadjon össze.
A tésztát közvetlenül tálalás előtt főzd meg, hogy ne hűljön ki. A szezámolaj segít, hogy a tészta ne ragadjon össze, és kellemes ízt ad.
Tedd a tésztát tálakba, öntsd rá a forró alaplevet. Helyezd a tetejére a chashu szeleteket, fél tojásokat, bamboo rügyet és zöldhagymát.
Melegítsd fel a tálakat, mielőtt beleteszed a tésztát és a levest, hogy a ramen tovább maradjon meleg.
Szórd meg szezámmaggal, díszítsd egy fél nori lappal, és locsold meg kevés szezámolajjal. Tipp: A klasszikus Tokyo-style ramen egyszerű, mégis ízgazdag – a szójaszósz kiegyensúlyozza az alaplé sós és umami karakterét.
A nori lapot közvetlenül tálalás előtt tedd a ramenbe, mert a levesben hamar elázik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.