Tokyo-style ramen csirke alaplével, szójaszószos ízesítéssel és tojással tálalva

Tokyo-style Ramen (klasszikus szójaszószos alap)

A Tokyo-style ramen a japán főváros egyik legismertebb ramenfajtája, mely a 20. század elején vált népszerűvé. Jellegzetessége a csirke alaplé és szójaszósz kombinációja, amely egy tiszta, de gazdag alapot ad. Ez az egyik legősibb és legegyszerűbb ramen stílus, amelyet azóta is sokan kedvelnek. Ahogy a csirkealap finom, enyhén sós illata betölti a konyhát, a tál melege és a tojás, bambuszrügy és sertéshús kombinációja tökéletes egyensúlyt teremt. Tipp: A szójaszószt érdemes fokozatosan adagolni az alapléhez, hogy elkerüld a túlzott sósságot. A tészta minőségén is sok múlik – a klasszikus stílushoz enyhén rugalmas, közepes vastagságú ramen illik. Ez a ramen tökéletes választás hétköznapokra, gyors, mégis autentikus japán étel, ami minden alkalommal nosztalgikus ízeket idéz fel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
800 ml Csirke alaplé
30 ml Szójaszósz
120 g Főtt chashu sertésszelet
2 db Főtt tojás
30 g Zöldhagyma
50 g Bambuszrügy (menma)
1 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
1 ek. Szezámmag
10 ml Szezámolaj
1 db Nori lap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Karikázd fel a zöldhagymát, vágd félbe a főtt tojásokat, szeleteld fel a chashu sertéshúst, a menmát, reszeld le a gyömbért és zúzd össze a fokhagymát.

    A chashu sertéshúst érdemes előre elkészíteni, mert időigényes. Ha nincs időd, használhatsz bolti szeletelt sült húst is.

    2

    Egy közepes lábasban melegítsd fel a csirke alaplevet. Add hozzá a szójaszószt, fokhagymát és gyömbért. Főzd 6-8 percig, hogy összeérjenek az ízek.

    Ha nincs csirke alapleved, használhatsz zöldség alaplevet is, de a csirke alaplé gazdagabb ízt ad.

    3

    Főzd meg a ramen tésztát a csomagolás szerint. Ha kész, öblítsd le hideg vízzel, és keverd át kevés szezámolajjal, hogy ne tapadjon össze.

    A tésztát közvetlenül tálalás előtt főzd meg, hogy ne hűljön ki. A szezámolaj segít, hogy a tészta ne ragadjon össze, és kellemes ízt ad.

    4

    Tedd a tésztát tálakba, öntsd rá a forró alaplevet. Helyezd a tetejére a chashu szeleteket, fél tojásokat, bamboo rügyet és zöldhagymát.

    Melegítsd fel a tálakat, mielőtt beleteszed a tésztát és a levest, hogy a ramen tovább maradjon meleg.

    5

    Szórd meg szezámmaggal, díszítsd egy fél nori lappal, és locsold meg kevés szezámolajjal. Tipp: A klasszikus Tokyo-style ramen egyszerű, mégis ízgazdag – a szójaszósz kiegyensúlyozza az alaplé sós és umami karakterét.

    A nori lapot közvetlenül tálalás előtt tedd a ramenbe, mert a levesben hamar elázik.