Töltött gomba darĂĄlt hĂșssal tĂĄlalva

Töltött gomba darĂĄlt hĂșssal

A töltött gomba egy klasszikus magyar elƑétel, amely szĂĄmos variĂĄciĂłban elkĂ©szĂ­thetƑ. Ez a recept darĂĄlt hĂșssal Ă©s egyszerƱ alapanyagokkal dolgozik, amelyet könnyedĂ©n elkĂ©szĂ­thet bĂĄrki otthon. A töltött gomba törtĂ©nete messzire nyĂșlik, hiszen a töltött Ă©telek mĂĄr az Ăłkori RĂłmĂĄban is nĂ©pszerƱek voltak. Az idƑk sorĂĄn a magyar konyhĂĄban is meghonosodott, kĂŒlönösen ĂŒnnepi alkalmak sorĂĄn. Ez az Ă©tel nemcsak finom, de lĂĄtvĂĄnyos is, Ă­gy tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs vendĂ©gvĂĄrĂł fogĂĄskĂ©nt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 8 db Nagy csiperkegomba
⭕ 250 g DarĂĄlt hĂșs
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 30 g Zsemlemorzsa
⭕ 50 g Reszelt sajt
⭕ 10 g Petrezselyem
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    TisztĂ­tsd meg a gombĂĄkat, Ă©s tĂĄvolĂ­tsd el a szĂĄrukat. A szĂĄrakat aprĂ­tsd fel, mivel ezek a töltelĂ©khez kerĂŒlnek.

    A gombĂĄkat ne mosd meg, csak töröld ĂĄt nedves papĂ­rtörlƑvel, mert megszĂ­vjĂĄk magukat vĂ­zzel.

    2

    AprĂ­tsd fel a vöröshagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt. Egy serpenyƑben hevĂ­ts olĂ­vaolajat, majd pirĂ­tsd meg a hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt ĂŒvegesre.

    Ne pirĂ­tsd tĂșl a fokhagymĂĄt, mert megkeseredik.

    3

    Add hozzĂĄ a darĂĄlt hĂșst Ă©s a felaprĂ­tott gombaszĂĄrakat. FƱszerezd sĂłval Ă©s borssal, majd pirĂ­tsd addig, amĂ­g a hĂșs ĂĄtsĂŒl.

    A hĂșst alaposan pirĂ­tsd le, hogy ne maradjon nyers.

    4

    Keverd hozzå a zsemlemorzsåt, a reszelt sajtot és az aprított petrezselymet. Hagyd hƱlni a tölteléket.

    A zsemlemorzsa segĂ­t felszĂ­vni a felesleges nedvessĂ©get a töltelĂ©kbƑl.

    5

    Töltsd meg a gombafejeket a töltelĂ©kkel, majd helyezd Ƒket egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsibe.

    A gombafejeket alaposan töltsd meg, de ne pĂșpozd tĂșl, mert sĂŒtĂ©s közben kifolyhat a töltelĂ©k.

    6

    SĂŒsd elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 180°C-on körĂŒlbelĂŒl 20-25 percig, amĂ­g a gombĂĄk megpuhulnak Ă©s a tetejĂŒk aranybarnĂĄra sĂŒl.

    Ha a gombĂĄk tĂșl gyorsan barnulnak, takard le Ƒket alufĂłliĂĄval.

    7

    Tålald frissen, és díszítsd aprított petrezselyemmel.

    A petrezselyem helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs friss fƱszernövĂ©nyt is, pĂ©ldĂĄul snidlinget vagy kakukkfĂŒvet.