Tisztítsd meg a gombákat, és távolítsd el a szárukat. A szárakat aprítsd fel, mivel ezek a töltelékhez kerülnek.
A gombákat ne mosd meg, csak töröld át nedves papírtörlővel, mert megszívják magukat vízzel.
Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát üvegesre.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megkeseredik.
Add hozzá a darált húst és a felaprított gombaszárakat. Fűszerezd sóval és borssal, majd pirítsd addig, amíg a hús átsül.
A húst alaposan pirítsd le, hogy ne maradjon nyers.
Keverd hozzá a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot és az aprított petrezselymet. Hagyd hűlni a tölteléket.
A zsemlemorzsa segít felszívni a felesleges nedvességet a töltelékből.
Töltsd meg a gombafejeket a töltelékkel, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A gombafejeket alaposan töltsd meg, de ne púpozd túl, mert sütés közben kifolyhat a töltelék.
Süsd előmelegített sütőben 180°C-on körülbelül 20-25 percig, amíg a gombák megpuhulnak és a tetejük aranybarnára sül.
Ha a gombák túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.
Tálald frissen, és díszítsd aprított petrezselyemmel.
A petrezselyem helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például snidlinget vagy kakukkfüvet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.