Készítsd elő az összes hozzávalót: tisztítsd meg a garnélát, szeleteld fel a shiitake gombát, a tofut kockázd fel, a galangát és citromnádat vágd kisebb darabokra, és a lime levét facsard ki. A kaffir lime leveleket tépd nagyobb darabokra, hogy jobban kiadják az aromájukat. TIPP: A citromnád végét kissé törd meg, hogy még intenzívebb ízt adjon a levesnek.
A galangát és a citromfüvet gyakran nehéz beszerezni. Ha nem találod őket, helyettesítheted gyömbérrel és citromhéjjal.
Egy nagy lábasban forrald fel a vizet, majd add hozzá a citromnádat, galangát és a kaffir lime leveleket. Főzd közepes lángon 10 percig, hogy az aromák jól kioldódjanak. FONTOS: Ne feledd, ezeket a fűszernövényeket nem fogyasztjuk el, csak ízt adnak!
Ha nincs friss citromfüved, használhatsz szárítottat is, de az íze kevésbé intenzív lesz. A szárított citromfüvet hosszabb ideig kell főzni, hogy kioldódjanak az aromák.
Add hozzá a csili pasztát, a halszószt és a lime levét, majd keverd el alaposan. TIPP: Kóstold meg, és ha túl csípős, egy kevés cukor vagy több kókusztej kiegyensúlyozhatja az ízeket.
A csili paszta mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nem szereted a túl csípőset, kevesebbet tegyél bele.
Add hozzá a gombát és a tofut, főzd további 5 percig, majd öntsd bele a kókusztejet. Keverd össze, és főzd még 2-3 percig. TIPP: Ne forrald túl a kókusztejet, különben kicsapódhat!
A tofu helyett használhatsz csirkét vagy sertéshúst is. A húst előre pirítsd meg, mielőtt a levesbe teszed.
Tedd bele a garnélát, és főzd addig, amíg rózsaszínűre nem változik (kb. 2-3 perc). TIPP: Ne főzd túl a garnélát, mert rágóssá válhat!
Használj friss vagy fagyasztott garnélát. Ha fagyasztottat használsz, előtte olvaszd ki teljesen.
Közben egy másik edényben főzd meg a ramen tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint, majd szűrd le. TIPP: A tésztát ne főzd túl, hogy megőrizze ruganyosságát.
A ramen tészta helyett használhatsz más tésztát is, például spagettit vagy rizstésztát.
Tálalás előtt helyezz a tálakba főtt tésztát, majd merd rá a levest a garnélával, tofukockákkal és gombával. Szórd meg friss korianderrel és szeletelt újhagymával. TIPP: Lime-gerezdekkel tálalva mindenki saját ízlésére savanyíthatja a levest.
A levest tálalhatod pirított mogyoróval vagy csilipelyhekkel is, hogy még pikánsabb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.