Tonkatsu tál mustár pulykacombokkal és friss káposztával tálalva

Tonkatsu tál mustár

A tonkatsu egy klasszikus japán étel, amely különleges panírozott és sült húsokkal készül. A tonkatsu tál mustár egy egyszerű, de ínycsiklandó étel, ami könnyedén elkészíthető és fantasztikus ízélményt biztosít. A mustár gazdag és fűszeres íze jól kiegészíti a ropogós pulykacombokat, miközben friss káposzta adja az étel alapját. Ezt az ételt ideális választás egy gyors hétköznapi ebédhez, de különleges alkalmakra is megfelelő választás lehet. Ha egy pikánsabb változatot szeretnél, próbáld ki a mustárt chili pelyhekkel!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Pulykacomb
100 g Panírozó liszt
1 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
1 tk.
1 tk. Bors
500 ml Olaj
2 ek. Kész mustár
150 g Káposzta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pulykacombot tisztítsd meg és ha szükséges, vágd kisebb darabokra. Sózd és borsozd meg mindkét oldalukat.

    A hús darabok ne legyenek túl vastagok, hogy gyorsabban és egyenletesebben átsüljenek.

    2

    Készítsd elő a panírozó állomást: egy tányérban tedd a panírozó lisztet, egy másikban verd fel a tojást, egy harmadikba pedig tedd a zsemlemorzsát.

    Mindig a panírozó liszthez, tojásba, majd zsemlemorzsába dolgozz, hogy a panír egyenletesen rátapadjon a húsra.

    3

    Mártsd bele a pulykacombokat először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába, ügyelve, hogy minden oldaluk teljesen be legyen vonva.

    Ügyelj rá, hogy ne legyen túl sok liszt a húsokon, mert az a panírt elnehezítheti.

    4

    Melegíts olajat egy serpenyőben, hogy a húsok süljön, de ne legyen túl forró, hogy ne égjenek meg a panírozott részek. A pulykacombokat egyesével helyezd az olajba.

    A megfelelő hőmérséklet ellenőrzésére használj egy kis darab kenyeret: ha aranybarnára sül 1-2 perc alatt, akkor az olaj ideális.

    5

    Süsd a húsokat 5-7 percig mindkét oldalon, amíg szép aranybarna színt nem kapnak. Ezután tedd ki őket papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.

    Ha túl sok olajba teszed a húst, a panír megszívhatja magát, így nem lesz ropogós. Figyelj a hőmérsékletre!

    6

    A káposztát apróra vágd és tálald a sült pulykacombok mellé. A tálat tedd félre, hogy készen álljon a tálalásra.

    A friss káposzta még jobban kiemeli a sült hús ízét, de friss salátát is használhatsz helyette.

    7

    A kész mustárt tálalás előtt tedd a húsra, hogy ízesítse a fogást, és tálald a tonkatsu tálat friss káposztával és mustárral.

    Ha valami extra pikantériát szeretnél, adj hozzá egy kis chili pelyhet a mustárhoz.