Tonkatsu tál zöldségekkel pulykacombokkal és párolt zöldségekkel tálalva

Tonkatsu tál zöldségek

A tonkatsu egy japán klasszikus, amelyet eredetileg sertéshúsból készítenek, de a pulyka variációja egy egészségesebb és könnyedebb alternatívát kínál. A tonkatsu tál zöldségekkel tökéletes egyensúlyt ad a ropogós pulykacombnak és a friss zöldségeknek. A sárgarépa, paprika és brokkoli párolása megőrzi a zöldségek tápanyagait, miközben frissek és ropogósak maradnak. A tonkatsu tál ideális választás egy gyors, de gazdag ebédhez vagy vacsorához, és könnyedén variálható más zöldségekkel is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Pulykacomb
100 g Panírozó liszt
1 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
1 tk.
1 tk. Bors
500 ml Olaj
2 db Sárgarépa
150 g Brokkoli
1 db Paprika
150 g Káposzta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pulykacombot tisztítsd meg és ha szükséges, vágd kisebb darabokra. Sózd és borsozd meg mindkét oldalukat.

    A hús darabok ne legyenek túl vastagok, hogy gyorsabban és egyenletesebben átsüljenek.

    2

    Készítsd elő a panírozó állomást: egy tányérban tedd a panírozó lisztet, egy másikban verd fel a tojást, egy harmadikba pedig tedd a zsemlemorzsát.

    Mindig a panírozó liszthez, tojásba, majd zsemlemorzsába dolgozz, hogy a panír egyenletesen rátapadjon a húsra.

    3

    Mártsd bele a pulykacombokat először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába, ügyelve, hogy minden oldaluk teljesen be legyen vonva.

    Ügyelj rá, hogy ne legyen túl sok liszt a húsokon, mert az a panírt elnehezítheti.

    4

    Melegíts olajat egy serpenyőben, hogy a húsok süljön, de ne legyen túl forró, hogy ne égjenek meg a panírozott részek. A pulykacombokat egyesével helyezd az olajba.

    A megfelelő hőmérséklet ellenőrzésére használj egy kis darab kenyeret: ha aranybarnára sül 1-2 perc alatt, akkor az olaj ideális.

    5

    Süsd a húsokat 5-7 percig mindkét oldalon, amíg szép aranybarna színt nem kapnak. Ezután tedd ki őket papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.

    Ha túl sok olajba teszed a húst, a panír megszívhatja magát, így nem lesz ropogós. Figyelj a hőmérsékletre!

    6

    Készítsd el a zöldségeket: a sárgarépát és a paprikát szeleteld fel, a brokkolit pedig rózsákra vágd. A zöldségeket párold meg enyhén, hogy megőrizzék roppanósságukat.

    Ne párold túl a zöldségeket, hogy megőrizzék színüket és vitaminjaikat.

    7

    A káposztát apróra vágd és tálald a sült pulykacombok mellé. A tálat tedd félre, hogy készen álljon a tálalásra.

    A friss káposzta frissességet és ropogósságot ad a tálhoz.

    8

    Tálald a tonkatsu tálat a sült pulykacombokkal, a párolt zöldségekkel és friss káposztával. Tálaláskor egy kis szójaszószt is adhatsz hozzá, hogy még ízesebb legyen.

    A szójaszósz egy gazdag és sós ízt ad a fogásnak, de ha szeretnéd, készíthetsz egy könnyebb mártást is.