Reszeld le a fokhagymát, és aprítsd fel a friss kaprot és a mentát.
A fokhagymát nagyon finomra reszeld, hogy ne legyen túl erős az íze. A kaprot és a mentát frissen használd a legjobb íz érdekében.
Egy közepes tálban keverd össze a joghurtot, az olívaolajat és a citromlevet, hogy sima állagot kapj.
Használj sűrű, krémes joghurtot a legjobb állag eléréséhez.
Add hozzá a reszelt fokhagymát, az aprított kaprot és mentát. Alaposan keverd össze, hogy az ízek jól elkeveredjenek.
Keverd össze óvatosan, hogy a joghurt ne essen össze.
Ízesítsd sóval és borssal, majd kóstold meg, és állítsd be az ízeket ízlés szerint.
Kóstold meg és ízlés szerint adj hozzá több fokhagymát, kaprot, mentát, citromlevet, sót vagy borsot.
Hűtsd le a mártást legalább 15 percre, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt keverd át újra.
A hűtés segít az ízeknek összeérni. Tálalás előtt keverd át, mert a fűszernövények leülepedhetnek.
A mártást frissen tálald grillezett húsokhoz, kebabokhoz vagy zöldségekhez. Hűtőben légmentesen zárható edényben 2-3 napig eltartható.
A mártás frissen a legfinomabb. Hűtőben tárolva is finom marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.