Tostada tonhallal, avokádóval és friss korianderrel tálalva

Tostada tonhallal

A Tostada egy hagyományos mexikói étel, amelyet gyakran szolgálnak fel különböző feltétekkel. A tonhales változata különleges ízt ad az ételnek, miközben az avokádó és a koriander frissessége tökéletesen kiegészíti azt. Eredetileg a mexikói utcai éttermekből származik, és ma már világszerte népszerű ételként szolgálnak fel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tortilla
1 doboz Tonhal konzerv
1 db Avokádó
0.5 db Piros hagyma
2 ág Friss koriander
1 db Friss lime
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Friss bors
0.5 tk. Fűszerpaprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tortillákat egy száraz serpenyőben pirítsd meg mindkét oldalán 2-3 percig, hogy ropogósak legyenek.

    A tortillák pörkölése segít abban, hogy a tostada ropogós legyen. Ne tedd túl közel a serpenyőhöz, mert megéghet.

    2

    A tonhalat szűrd le és tedd egy tálba. Fokhagymát, lime levét, fűszerpaprikát és egy csipet sót adunk hozzá.

    A lime frissessége és a fűszerpaprika egyedi ízt ad a tonhalnak. Ha szeretnéd, egy kis chilipaprikát is hozzáadhatsz.

    3

    Vágd fel az avokádót, a hagymát és a koriandert, majd keverd őket össze a tonhales keverékkel.

    Az avokádó krémessége és a koriander frissessége remekül illeszkedik a tonhal ízéhez.

    4

    Az elkészült tonhalas keveréket oszd el a pirított tortillák tetején, és szórd meg friss borssal.

    Ne nyomkodd le a tonhales keveréket, hogy a tostada ropogós maradjon.

    5

    Tálald friss lime szeletekkel és extra korianderrel díszítve.

    A lime frissessége és a koriander segítenek felfrissíteni az ételt, és tökéletes ízbombát alkotnak.